Ga naar de inhoud
Zalmrollade met groene asperges

Zalmrollade met groene asperges

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

20 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr zalm
  • 1 citroen
  • 150 gr groene asperges
  • 250 gr ricotta
  • Snuf peper en zout
  • Verse dille
  • 100 gr hazelnoten
  • 800 gr aardappeltjes in schil

Benodigdheden

  • Rolladetouw
  • Bakplaat met bakpapier
  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Was de aardappeltjes, dep droog en snijd in grote gelijke stukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en bestrooi met een snuf peper en zout.


  3. Rooster de aardappels ca. 25 minuutjes tot ze gaar zijn. Ga ondertussen verder met de zalm.


  4. Rasp de citroen en hak de dille en hazelnoten fijn.


  5. Doe de ricotta in een kom, voeg de citroenrasp, dille en een snuf peper en zout en de helft van de hazelnoten erbij en meng door elkaar.


  6. Snijd ongeveer 2 cm van de asperges af aan de uiteinden en bak de 3 minuutjes in een koekenpan.


  7. Vet een ovenschaal in.


  8. Snijd de zalm met een groot scherp mes horizontaal open, maar net niet helemaal tot het eind. Klap de zalm open.


  9. Besmeer met ⅔ van het ricottamengsel.


  10. Leg de asperges er in een rijtje op.


  11. Rol nu de zalm van voor naar achter voorzichtig op. Bind er rolladetouw omheen en leg de zalm in een ingevette ovenschaal.


  12. Besmeer de bovenzijde met de rest van de ricotta, bestrooi met de rest van de hazelnoten en eventueel wat extra dille.


  13. Zet de zalmrollade ca. 20-25 minuten in de oven. Hij mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Voeg de laatste 10 minuten de aardappels toe rondom de zalmrollade en warm nog even mee.