Groene asperges met burrata
Proef de lente met deze frisse salade van groene asperges met romige burrata. Met verse tomaatjes en gegarneerd met pijnboompitten en een vleugje citroen. In 20 minuutjes heb je deze heerlijke en voedzame salade al gemaakt.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
350 gr groene asperges
-
200 gr tomaatjes
-
150 gr burrata
-
1 snuf peper en zout
-
1 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
-
1 scheut olijfolie
-
0.5 citroen
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
1 kneepje honing of agave siroop
-
verse basilicum
-
Optioneel: 1 kneep balsamico crĆØme
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd 2 cm van de onderzijde van de groene asperges en gooi dit weg (de asperges hoeven niet geschild te worden). Snijd de rest van de asperges in drieƫn. Doe deze in een kom en voeg de helft van de olijfolie, peper en zout toe en schep dit door elkaar.
-
Verhit een (grill)pan en bak de groene asperges ca 7 a 8 minuten afhankelijk van de dikte. Voeg het laatste minuutje de tomaatjes toe.
-
Meng de rest van de olie met de balsamico azijn, sap van de halve citroen en honing tot een dressing.
-
Doe de asperges en tomaatjes in een kom. Verdeel de dressing hierover. Breek of snijd de burrata in stukken en verdeel over de groenten.
-
Druppel er eventueel nog een beetje extra olijfolie en de balsamico creme over. Bestrooi de groene asperge salade met wat grof gehakte baslicum en de geroosterde pijnboompitten.
-
De salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker