
Shakshuka: heerlijk eenpansgerecht
Met dit klassieke shakshuka recept maak je eenvoudig zelf een heerlijk eenpansgerecht met tomatensaus, puntpaprika en licht gestolde eieren. In het Midden-Oosten wordt shakshuka vaak gegeten als ontbijt, maar het is ook erg lekker als lunch of avondeten. Ook erg lekker om brood in te dippen!
35 M
Ingrediƫnten: Shakshuka
Voor personen
-
400 ml tomatenblokjes
-
3 eieren
-
2 puntpaprika
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
Snuf komijn
-
snuf paprikapoeder
-
olie om te bakken
-
peper en zout
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Shakshuka
-
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
-
Voeg de komijn en paprikapoeder toe.
-
Snijd de puntpaprikaās in kleine blokjes en bak een paar minuten mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de shakshuka saus op smaak met peper en zout.
-
Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.
-
Garneer de kruidige shakshuka wat peterselie en serveer met wat brood.
-
Tip: dit gerecht wordt oorspronkelijk als ontbijt gegeten maar kan ook heel goed als lunch of avondmaal genuttigd worden
Tips
Waar komt shakshuka vandaan?
Shakshuka komt oospronkelijk uit Noord-Afrika, maar is later super populair geworden in het Midden-Oosten. Hier wordt het vaak gegeten als ontbijt of lunch.
Wat serveer je bij shakshuka?
Shakshuka is erg lekker om te serveren met vers brood, zoals pita of zuurdesembrood. Hiermee kun je lekker dippen.
Is shakshuka gezond?
Hoe kun je variƫren met shakshuka?
Zeker! Je kunt bijvoorbeeld eens feta, spinazie, of kikkererwten toevoegen.
Heeft het gesmaakt?
1323 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 150
- vet 9 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker