
Shakshuka met pompoen
Shakshuka is een van mijn favoriete vegetarische gerechten, het bestaat uit licht gestolde eieren in een kruidige tomatensaus. En deze versie met pompoen geeft er een heerlijke zoete twist aan. En bovendien een extra portie groenten! Lekker als licht avondmaal of als lunch.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 eieren
-
1 paprika
-
400 gr tomatenblokjes
-
300 gr pompoenblokjes
-
75 gr feta
-
1 theelepel komijn
-
1 snuf peper en zout
-
1 theelepel gerookt paprikapoeder
-
2 tenen knoflook
-
1 ui
-
bosje peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
-
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze samen met de pompoenblokjes toe aan de pan. Bak een paar minuten mee en strooi het paprikapoeder en de komijn erover. En een flinke snuf peper en zout.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. Roer af en toe door en voeg eventueel een scheutje water toe als het te dik wordt.
-
Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ca 8 minuten stollen, afhankelijk van hoe zacht je ze wilt.
-
Verkruimel de feta erover en bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer de shakshuka met pompoen direct met vers brood om in de saus te dippen.
-
Tips:
Je kunt de shakshuka met pompoen afgedekt in de koelkast bewaren en binnen 2 dagen opnieuw opwarmen.
Voeg ook eens spinazie goed voor extra groenten.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 288
- vet 16 gr
- verzadigd vet 5 gr
- koolhydraten 18 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 5,6 gr
- eiwit 17,2 gr
- zout 1,4 gr
Ook lekker