Gezonde recepten

Gezonde recepten

Een smakelijke verzameling van makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook vooral lekker en makkelijk. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingrediënten.

Pasta met cannellini bonen saus en feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van de smaken van deze pasta met cannellini bonen saus en feta - een romige, hartige saus met een vleugje citroen en walnoten. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd!

Smoothie banaan en yoghurt
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een verfrissende smoothie banaan en yoghurt, een smaakvolle combinatie van banaan, Griekse yoghurt en een vleugje sinaasappelsap. Deze energieboost in een glas heb je in 5 minuten al gemaakt.

Groene pannenkoekjes met spinazie
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Begin je dag goed met deze groene pannenkoekjes met spinazie. Gezonde en smaakvolle pannenkoeken, gemaakt met Hüttenkäse, verse spinazie en volkorenmeel. Perfect voor een energierijk ontbijt of lunch.

Gezonde zoete aardappel muffins
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze gezonde zoete aardappel muffins met kaneel heb je gemakkelijk binnen 10 minuutjes in de oven staan. De muffins zijn helemaal glutenvrij en lactosevrij en zijn lekker als tussendoortje of bij de lunch.

Paksoi stamppot met Oosterse twist
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Feestelijke Kerst salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Rode pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

Ontbijtpizza met appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ontbijtpizza met appel gemaakt met havermout en banaan. De ontbijtpizza heeft een winterse touch door de speculaaskruiden, appelmoes en gebakken appeltjes met kaneel en honing.

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Gebakken rijst (fried rice)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.

Aubergine waaier
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min kooktijd
  • 2 broodjes
  • *

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Energieballetjes met dadels en noten
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 10 stuks
  • *

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Saffraan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Toast met gebakken champignons
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gezonde pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Een smakelijke en gezonde pizza boordevol groenten staat op het menu! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke toppings zoals broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.