Ontbijtkoekjes met abrikoos

Deze koekjes van havermout zijn geschikt voor elk moment van de dag denk bijvoorbeeld aan ontbijt of als gezonde snack.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en prak de banaan fijn met een vork. Voeg beide toe aan de havermout, samen met een theelepel kaneel. Hak de noten fijn en voeg erbij. Als laatste gaan de pompoenpitten, honing en gesmolten kokosolie of boter erbij.

 Meng en kneed dit tot een geheel. Vorm nu 8 koekjes van het deeg en plaats deze op een vel bakpapier. Bak de koekjes nu in 12 minuten gaar en keer ze halverwege om. Serveer de koekjes met een beetje Griekse yoghurt.

 TIP: gebruik noten die jij lekker vindt of nog over hebt, de soort maakt niet zoveel uit voor dit recept.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

47 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.