Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gemarmerd bananenbrood

Dit gemarmerde bananenbrood is heerlijk als gezonde snack of tussendoortje!

Ingredienten
130 gram speltmeel (gezeefd)
130 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
3 bananen
1 ei
60 ml halfvolle melk
50 ml honing
25 gram cacaopoeder
1 eetlepel bakpoeder
olijfolie (om de cakevorm in te vetten)
 
Materialen
Keukenmachine
Cakevorm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het speltmeel, zelfrijzend meel en het bakpoeder in een kom door elkaar. Mix in de keukenmachine het ei, de melk, honing en de bananen. Houd 2 in de lengte doorgesneden plakjes banaan apart, die heb je straks nog nodig. Giet het beslag dat je zojuist in de keukenmachine hebt gemixt bij het meelmengsel en meng tot een stevig beslag.
 
bananenbrood 01bananenbrood 01bananenbrood 01bananenbrood 01
Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan één kom de cacao en 6 eetlepels water toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is geworden. Vet de cakevorm in met olijfolie. Neem vervolgens om en om een aantal eetlepels van het lichte en het donkere beslag en vul hiermee de vorm tot het beslag op is.
 
bananenbrood 01bananenbrood 01bananenbrood 01bananenbrood 01
Neem het uiteinde van een lepel of vork en maak hiermee ronddraaiende bewegingen van onderin de vorm naar boven voor het marble effect. Leg tenslotte de twee plakken banaan bovenop het beslag en zet de cakevorm in de oven gedurende 35 minuten.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×