Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Pita met linzenkoekjes en muntsaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 6 broodjes
  • **

Vegetarisch recept voor heerlijke kruidige linzenkoekjes in een pitabroodje met komkommer en muntsaus

Pannenkoekjes met Hüttenkäse

  • Ontbijt
  • 35 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijke gezonde pannenkoekjes met stukjes appel die lekker fris smaken door de cottage cheese

Kip fajita’s

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Kruidige kipreepjes met knapperige groenten en zachte wraps

Andijvie smoothie

  • Ontbijt
  • 5 min
  • 2-3 stuks
  • *

Een romige groene smoothie met andijvie en avocado en een frisse twist van munt

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Vegetarische aubergine stoof

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Salade met gerookte kip en spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om het nieuwe jaar mee te beginnen

Gezonde appel cakejes

  • Bakrecept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Andijviestamppot met gerookte kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Bietensalade met feta

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2-3 personen
  • *

Frisse salade die binnen een paar tellen op tafel staat! Lekker als lunch of bijgerecht

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Thaise courgette noedels met omeletrol

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Gezonde quiche met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Bananenbrood wafels

  • Bakrecept
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • **

Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ovenschotel met feta en aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Pompoencurry met linzen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Gezonde vegetarische curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is

Groentefriet met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 oventijd
  • 2 personen
  • *

Super simpel maar heerlijk recept met veel groenten en zalm met pistachekorst

Carrot cake bliss balls

  • Hapjes
  • 20 min + 30 min opstijven
  • 15 stuks
  • *

Gezonde snack van havermout, wortel en dadels met de smaak van carrot cake

Falafelbowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Gevulde courgette met aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • **

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Couscous met kalkoen in een glaasje

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

Gepofte biet met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 15 min + 75 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Toast met zalm en avocado spread

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 3 porties
  • **

Deze romige avocadospread is een heerlijke combinatie met zalm en knapperige komkommer rolletjes. Helemaal geschikt als ontbijt, lunch of als feestelijk voorgerecht.

Vorige 1 2 3 4 5 ... 21 Volgende Alles weergeven

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm