Kip shoarma bowl

Deze versie van een broodje shoarma met zelf gekruide kip en lekker veel groenten is net even iets gezonder dan een broodje van de shoarmazaak

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Knoflooksaus

Bereiding

 Bak de pitabroodjes af in de oven. Kruid de kip met de shaormakruiden. Snijd de courgette in plakjes, bestrijk met olie en bestrooi met een snufje peper en zout en grill ze in een (grill)pan. Bak de kip shoarma in een pan gaar.

 Snijd de komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. Verdeel de kip shoarma, komkommer, avocado, courgette, tomaatjes en ijsbergsla mooi over 2 kommen (of borden). Serveer met de knoflooksaus en pitabroodjes.

 Probeer ook eens een andere bowl zoals dit recept voor poke bowl

151 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.