Ga naar de inhoud
Bananenbrood met noten

Bananenbrood met noten

Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten

15 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor cake

  • 220 gr speltmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 ml melk ( amandel )
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gr walnoten
  • 75 gr pecan

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de gepelde bananen met de eieren, kaneel, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.


  2. Doe dit in een kom en spatel het meel en bakpoeder erdoor. Bewaar een paar noten en hak de rest grof en schep door het beslag. Giet het beslag in een beklede of ingevette cakevorm en verdeel de overgebleven noten over de bovenzijde.


    Bananenbrood met noten Bananenbrood met noten Bananenbrood met noten
  3. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het bananenbrood met noten gaar is.


  4. Tip: je kunt ook variëren met noten, gebruik ook eens amandelen en/of hazelnoten. Liever zonder noten? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor bananenbrood