Bananenbrood met noten
Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten
15 M + 50 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor cake
-
220 gr speltmeel
-
3 bananen
-
3 eieren
-
100 ml melk ( amandel )
-
1 theelepel kaneel
-
4 eetlepels ahornsiroop
-
1 theelepel bakpoeder
-
75 gr walnoten
-
75 gr pecan
Benodigdheden
-
Cakevorm
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de gepelde bananen met de eieren, kaneel, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
-
Doe dit in een kom en spatel het meel en bakpoeder erdoor. Bewaar een paar noten en hak de rest grof en schep door het beslag. Giet het beslag in een beklede of ingevette cakevorm en verdeel de overgebleven noten over de bovenzijde.
-
Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het bananenbrood met noten gaar is.
-
Tip: je kunt ook variƫren met noten, gebruik ook eens amandelen en/of hazelnoten. Liever zonder noten? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor bananenbrood
Heeft het gesmaakt?
91 stemmen
Ook lekker