Bananenbrood met noten

Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten

Bakrecept 15 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 1 cake

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de gepelde bananen met de eieren, kaneel, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.

  2. Doe dit in een kom en spatel het meel en bakpoeder erdoor. Bewaar een paar noten en hak de rest grof en schep door het beslag. Giet het beslag in een beklede of ingevette cakevorm en verdeel de overgebleven noten over de bovenzijde.

  3. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het bananenbrood met noten gaar is.

  4. Tip: je kunt ook variëren met noten, gebruik ook eens amandelen en/of hazelnoten. Liever zonder noten? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor bananenbrood

Heeft het gesmaakt?
90 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!