Appelmoes maken

Maak zelf heerlijke appelmoes met dit appelmoes recept. Met maar 4 ingrediënten heb je in een mum van tijd appelmoes gemaakt. Lees welke appels je het beste kunt gebruiken en hoe je appelmoes bewaart.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten Appelmoes maken

voor 1 pot

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding Appelmoes maken

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze.

  2. Voeg het water, sap van de ½ citroen en kaneel toe en roer door elkaar, mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben dan kun je ook suiker toevoegen.

  3. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

  4. Roer de dit een paar keer goed door zodat de appels een moes worden. Grote stukken in de appelmoes kun je met een stamper of vork pureren.

  5. Doe de zelfgemaakte appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.

  6. Tips: Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone pot en goed afgedicht kun je deze zelfgemaakte appelmoes maximaal 1 week in de koelkast bewaren. Je kunt de appelmoes ook invriezen voor maximaal 3 maanden.

  7. Welke appels kun je gebruiken? Goudreinetten zijn niet heel het jaar verkrijgbaar. Je kunt daarom ook Elstar of Jonagold gebruiken.

  8. Bekijk hier de stap voor stap video.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Foto van auteur: Sandra
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!