Appelmoes

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes, en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pot

Bereiding

 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze. Voeg het water, sap van de citroen en kaneel toe en roer door elkaar, mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben dan kun je ook suiker toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

 Roer een paar keer goed door zodat het een moes wordt. Grote stukken kun je met een stamper of vork pureren. Doe de appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.

 Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone pot en goed afgedicht maximaal 1 week in de koelkast. Je kunt ook appelmoes invriezen, maximaal 3 maanden.

 Welke appels kun je gebruiken? Goudreinetten zijn niet heel het jaar verkrijgbaar, je kunt daarom ook elstar of jonagold gebruiken.

 Bekijk hier de stap voor stap video.

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.