
Appelmoes maken
Maak zelf heerlijke appelmoes met dit appelmoes recept. Met maar 4 ingrediënten heb je in een mum van tijd appelmoes gemaakt. Lees welke appels je het beste kunt gebruiken en hoe je appelmoes bewaart.
20 M
Ingrediënten
Voor pot
-
3 grote appels ( goudreinetten )
-
0.5 citroen
-
50 ml water
-
1 theelepel kaneel
-
2 eetlepels suiker ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze.
-
Voeg het water, sap van de ½ citroen en kaneel toe en roer door elkaar, mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben dan kun je ook suiker toevoegen.
-
Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
-
Roer de dit een paar keer goed door zodat de appels een moes worden. Grote stukken in de appelmoes kun je met een stamper of vork pureren.
-
Doe de zelfgemaakte appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.
-
Tips: Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone pot en goed afgedicht kun je deze zelfgemaakte appelmoes maximaal 1 week in de koelkast bewaren. Je kunt de appelmoes ook invriezen voor maximaal 3 maanden.
-
Welke appels kun je gebruiken? Goudreinetten zijn niet heel het jaar verkrijgbaar. Je kunt daarom ook Elstar of Jonagold gebruiken.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Ook lekker