Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appelmoes

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes, en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard

Ingrediënten

Bereiding

 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze. Voeg het water, sap van de ½ citroen en kaneel toe en roer door elkaar, mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben dan kun je ook suiker toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

 Roer een paar keer goed door zodat het een moes wordt. Grote stukken kun je met een stamper of vork pureren. Doe de appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.

 Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone pot en goed afgedicht maximaal 1 week in de koelkast. Je kunt ook appelmoes invriezen, maximaal 3 maanden.

 Welke appels kun je gebruiken? Goudreinetten zijn niet heel het jaar verkrijgbaar, je kunt daarom ook elstar of jonagold gebruiken.

 Bekijk hier de stap voor stap video.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99