Appelmoes

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes, en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pot

Bereiding

 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze. Voeg het water, sap van de citroen en kaneel toe en roer door elkaar, mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben dan kun je ook suiker toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

 Roer een paar keer goed door zodat het een moes wordt. Grote stukken kun je met een stamper of vork pureren. Doe de appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.

 Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone pot en goed afgedicht maximaal 1 week in de koelkast. Je kunt ook appelmoes invriezen, maximaal 3 maanden.

 Welke appels kun je gebruiken? Goudreinetten zijn niet heel het jaar verkrijgbaar, je kunt daarom ook elstar of jonagold gebruiken.

 Bekijk hier de stap voor stap video.

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.