Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Bakrecept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 5 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snijd deze in plakken van ca 0,5 tot 1 cm dik.

  2. Meng de bloem met de poedersuiker en kaneel. Haal de appelringen hierdoor tot ze geheel bedekt zijn. Dit laagje neemt gedeeltelijk het vocht op tijdens het bakken. Maak 5 kleine balletjes van de amandelspijs, deze moet zo in het midden van de appel.

  3. Leg een plak bebloemde appel op een vel bladerdeeg, druk de amandelspijs in het midden van de appel en maak het rondom de appel een beetje vochtig met water. Dek de appel af met een ander vel bladerdeeg en druk deze zachtjes rondom de appel aan. Druk met een taartvormpje rondom de appel en verwijder het overtollige bladerdeeg. Tip: als de appelbeignet aan het taartvormpje blijft plakken kun je deze bestuiven met wat bloem. Je kunt ook de vormen los uit het bladerdeeg drukken en deze vervolgens met appel er tussen op elkaar drukken.

  4. Leg de appelbeignets op de beklede bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met de kristalsuiker en zet ongeveer 25 min in de oven. Laat ze afkoelen of serveer nog iets warm.

  5. Tip: het overgebleven bladerdeeg kun je met het ei en wat suiker en kaneel bestrijken en bestrooien en meebakken. Of maak er kleine gevulde bladerdeegsterren van: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gevulde-bladerdeeg-sterren/

  6. Bewaar de appelbeignets met bladerdeeg in een gesloten trommel maximaal 3 dagen, warm ze voor het serveren kort op in de oven.

Heeft het gesmaakt?
154 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!