Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appel. Schil de appel en snijd deze in plakken van ca 0,5 tot 1 cm dik.

Meng de bloem met de poedersuiker en kaneel. Haal de appelringen hierdoor tot ze geheel bedekt zijn. Dit laagje neemt gedeeltelijk het vocht op tijdens het bakken. Maak 5 kleine balletjes van de amandelspijs, deze moet zo in het midden van de appel.

Leg een plak bebloemde appel op een vel bladerdeeg, druk de amandelspijs in het midden van de appel en maak het rondom de appel een beetje vochtig met water. Dek de appel af met een ander vel bladerdeeg en druk deze zachtjes rondom de appel aan. Druk met een taartvormpje rondom de appel en verwijder het overtollige bladerdeeg. Tip: als de appelbeignet aan het taartvormpje blijft plakken kun je deze bestuiven met wat bloem. Je kunt ook de vormen los uit het bladerdeeg drukken en deze vervolgens met appel er tussen op elkaar drukken.

Leg de appelbeignets op de beklede bakplaat. Klop het eitje los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met de kristalsuiker en zet ongeveer 25 min in de oven. Laat ze afkoelen of serveer nog iets warm.

Tip: het overgebleven bladerdeeg kun je met het ei en wat suiker en kaneel bestrijken en bestrooien en meebakken. Of maak er kleine gevulde bladerdeegsterren van: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gevulde-bladerdeeg-sterren/

Bewaar de appelbeignets met bladerdeeg in een gesloten trommel maximaal 3 dagen, warm ze voor het serveren kort op in de oven.

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven

84 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.