Camembert uit de oven

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Kerf vervolgens horizontaal lijnen in de camembert met een scherp mes.

Snijd de knoflookteentjes in hele dunne plakjes en verdeel in de snedes die je in de camembert hebt gemaakt.

Rits de rozemarijn van het stokje af en verdeel ook over de camembert.

Maak eventueel de walnoten wat kleiner en verdeel ze over de kaas.

Snijd eventueel de helft van een verse rode peper fijn en voeg die ook toe.

Verdeel wat peper, scheutje olijfolie en de honing over de camembert en zet 15-20 minuten in de oven totdat de camembert goudbruin is. Klaar? Dan kun je er eventueel nog een drupje extra olijfolie en honing overheen druppelen.

Serveer met luchtig brood om heerlijk in te dippen.

Tip: Je kunt dit recept ook gebruiken voor de vegan camembert.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!