Gevulde bladerdeeg sterren

Leuke amuse voor kerst; bladerdeeg hapjes gevuld met een spinazie en feta mengsel

Ingredienten
5 velletjes bladerdeeg
100 gr witte kaas/feta, geprakt
125 ml zure room
1 eetl sesamzaadjes
100 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
 
Materialen
Uitsteek vormpje ster oid.
Bakplaat met bakpapier 
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak ze een minuut of 15 in de oven. Verwarm inmiddels 1 eetl olijfolie in een grote pan. Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is. Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat afkoelen.
 
gevulde bladerdeeg sterren03
gevulde bladerdeeg sterren02
gevulde bladerdeeg sterren01
gevulde bladerdeeg sterren04
Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie en een beetje peper en zout door elkaar. Haal de bladerdeeg sterretjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden. Schep wat van het spinazie mengsel op het onderste gedeelte en dek af met de bovenkant. Serveer de bladerdeeg hapjes op een mooi schaaltje of bordje.
 

 

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.