Gevulde bladerdeeg sterren
Leuke amuse voor kerst; bladerdeeg hapjes gevuld met een spinazie en feta mengsel
Ingredienten
5 velletjes bladerdeeg
100 gr witte kaas/feta, geprakt
125 ml zure room
1 eetl sesamzaadjes
100 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
100 gr witte kaas/feta, geprakt
125 ml zure room
1 eetl sesamzaadjes
100 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
Materialen
Uitsteek vormpje ster oid.
Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak ze een minuut of 15 in de oven. Verwarm inmiddels 1 eetl olijfolie in een grote pan. Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is. Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat afkoelen.



