Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde bladerdeeg sterren

Leuke amuse voor kerst; bladerdeeg hapjes gevuld met een spinazie en feta mengsel

Ingredienten
5 velletjes bladerdeeg
100 gr witte kaas/feta, geprakt
125 ml zure room
1 eetl sesamzaadjes
100 gr verse spinazie
1 eetl olijfolie
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
 
Materialen
Uitsteek vormpje ster oid.
Bakplaat met bakpapier 
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek vormpjes uit de velletjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met wat ei en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak ze een minuut of 15 in de oven. Verwarm inmiddels 1 eetl olijfolie in een grote pan. Bak de spinazie totdat deze mooi geslonken is. Doe de spinazie in een zeefje en druk zoveel mogelijk vocht er uit en laat afkoelen.
 
gevulde bladerdeeg sterren03
gevulde bladerdeeg sterren02
gevulde bladerdeeg sterren01
gevulde bladerdeeg sterren04
Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie en een beetje peper en zout door elkaar. Haal de bladerdeeg sterretjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden. Schep wat van het spinazie mengsel op het onderste gedeelte en dek af met de bovenkant. Serveer de bladerdeeg hapjes op een mooi schaaltje of bordje.
 

 

Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel