Hollands

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en appeltaart. En vergeet ook de poffertjes en pannenkoeken niet

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden.

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Oliebollen met Monchou en kersen
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Na deze oliebollen met romige Monchou vulling met kersen wil je nooit meer gewone oliebollen.

Gevulde koeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 min oventijd + 1 uur rusten
  • 6 stuks
  • **

Bak zelf deze fantastische gevulde koeken met een zachte vulling van spijs. Lekker krokant van buiten en zacht van binnen

Speculaasmousse
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Glutenvrije speculaasjes recept
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min
  • 14 stuks
  • **

Zin om speculaasjes te bakken, maar liever glutenvrij? Met dit glutenvrije speculaasjes recept kun je genieten van dit heerlijke Sinterklaas snoepgoed.

Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • **

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Sinterklaas kruidnoten cake
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • **

Iets leuks en lekkers op tafel zetten tijdens Sinterklaas? Maak deze makkelijke cake met speculaaskruiden en kruidnoten.

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • **

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Bokkenpootjestaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

Vegan romige aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een van de lekkerste salades op een warme zomerdag: romige aardappelsalade! Perfect voor een BBQ of zomerse avond met een groter gezelschap.

Rabarber aardbeien toetje
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min afkoelen
  • 4 personen
  • **

Fris zoet zomers toetje met laagjes yoghurt, zelfgemaakte rabarber compote en aardbeien

Aardbeientaart
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • **

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Vegan kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Appeltaart
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Met dit recept bak je een klassieke appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel, en je snijd er perfecte stukken van. Inclusief een handige video.

Pannenkoek spiesjes met fruit
  • Tussendoortjes
  • 45 min + 30 min afkoelen
  • 8 stuks
  • **

Gezellige pannenkoekrolletjes met jam of nutella en vers fruit. Lekker bij de lunch, high tea of mee naar een picknick.