Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Hangop met fruit
  • Ontbijt
  • 15 min + 6 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte romige hangop met vanille en vers fruit, lekker als toetje of als ontbijt

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Valentijn wentelteefjes
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 persoon
  • *

Verras je valentijn op valentijnsdag met dit heerlijke ontbijtje van wentelteefjes in hartvorm met mascarpone en vers fruit

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Zoete aardappel stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas, een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Geroosterde aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Pastinaaksoep met peer
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Sinterklaas fudge
  • Bakrecept
  • 15 min + 2 uur afkoelen
  • 12 blokjes
  • *

Deze leuke fudge met pepernoten en strooigoed is binnen een paar minuten klaar en leuk voor op pakjesavond

Hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×