Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Witlof in bladerdeeg

  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen

  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Andijviestamppot met spek en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Paddenstoelen ragout

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • **

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Luchtige pannenkoeken

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 bakken
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoeken met extra ei zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept

Amandelstaaf

  • Gebak en taart
  • 15 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • **

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Aardappel spinazie schotel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Bloemkoolschotel met kerriesaus

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • **

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

Bloemkoolstamppot met krokante vis

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke combi van smeuige stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus

Spruitjes met worst van de bakplaat

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen en maak aardappels, vlees en groenten super makkelijk en snel van de bakplaat

Aardappel ovenschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Makkelijke ovenschotel met aardappels, gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas

Aardappeltaart met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • **

De ‘gewone’ aardappels, groenten en vlees in een taartvorm, zo lust vast iedereen het!

Stroopwafel muffins

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + afkoelen
  • 12 stuks
  • **

Muffins met stukjes stroopwafel met een romige boter crème topping, lekker en feestelijk!

Makkelijke peperkoek

  • Gebak en taart
  • 20 min + 60 oventijd
  • 10-12 plakken
  • *

Zelf kruidkoek of peperkoek maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt! Eigenlijk is het een kwestie van de ingrediënten mengen en hup, de oven in!

Kersenflappen met slagroom

  • Gebak en taart
  • 30 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Komkommer met garnalencocktail

  • Hapjes
  • 30 min
  • 15 stuks
  • **

Lekker hapje van komkommer gevuld met een frisse garnalencocktail met mango

Rabarber compote

  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer

  • Salades
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Geitenkaassouffle met asperge

  • Lunch
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Asperges met zalm en bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

Paas pannenkoekjes

  • Lunch
  • 35 min
  • 12 stuks
  • *

Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel

1 2 3 ... 7 Volgende Alles weergeven

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip teriyaki met peultjes
Ontbijtkoekjes met abrikoos
Courgette caprese
Appeltaart overnight oats
Kip kiev quesadilla’s