Hollands

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en appeltaart. En vergeet ook de poffertjes en pannenkoeken niet

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Vegan kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

De perfecte appeltaart
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Met dit recept bak je een klassieke appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel, en je snijd er perfecte stukken van. Inclusief een handige video.

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • **

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

Appelmoes
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Garnalencocktail
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel.

Chocolade truffels met muisjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • **

Truffels van chocolate chip cookies met witte chocolade en roze en witte muisjes, leuk om te serveren bij een babyshower of om cadeau te doen

Stroopwafeltaart
  • Bakrecept
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • ***

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Pannenkoeken recept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min bakken
  • 8 stuks
  • **

Maak met 4 ingredienten deze heerlijke pannenkoeken (voor zoete en hartige pannenkoeken) inclusief een handige stap voor stap video!

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Broodje gezond
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een lekker broodje gezond voor de lunch met o.a. kaas, tomaat, ei en komkommer

Broccolischotel met brie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, broccoli en brie is een makkelijk recept en een heerlijke combinatie!

Hartige poffertjes
  • Tussendoortjes
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • **

Maak eens deze heerlijke hartige poffertjes met knoflook, oregano en Parmezaanse kaas!

Oranje koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze feestelijke oranje variant op de roze koek is een ideaal zoet gebakje voor Koningsdag!

Oranje cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Lekker smullen tijdens Koningsdag; vers gebakken muffins met een vleugje sinaasappel en een oranje glazuur laag

Kletskoppen
  • Bakrecept
  • 25 min + 12 min oventijd + 45 min koelen
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Paas tompoucen
  • Bakrecept
  • 1 uur + 20 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 8 stuks
  • ***

Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Ovenschotel met preirolletjes en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Pannenkoeken spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 30 min minuten
  • 2 borden
  • *

Is het een bord pasta? Zijn het pannenkoeken? Het zijn beide! Serveer je pannenkoeken eens op deze manier en kinderen zullen er extra van smullen!

Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!