Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Appel kaneel cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 10 plakken
  • **

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige cake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien
  • Ontbijt
  • 0-20 min
  • 4 stuks
  • **

Het ultieme verwenontbijtje van wentelteefjes besmeerd met een dikke laag Nutella geserveerd met verse aardbeien, lekker voor valentijnsdag of moederdag!

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en frisse groene appel

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken, een stamppot op basis van aardappels, wortel en ui

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Wentelteefjes
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Hoe maak je de lekkerste wentelteefjes met brood, eieren, suiker en kaneel? Met dit recept lukt het zeker!

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Gezonde(re) oliebollen uit de oven
  • Hapjes
  • 20 min + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 stuks
  • **

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Makkelijk basisrecept voor oliebollen
  • Hapjes
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • **

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 90 min
  • 6 stuks
  • **

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Gevulde kerst eieren met zalm
  • Hapjes
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Pepernoten / kruidnoten bakken
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 70 stuks
  • **

Bak met Sinterklaas zelf knapperige pepernoten, eigenlijk kruidnoten, met dit simpele recept op basis van meel, boter, suiker en speculaaskruiden!

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×