Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Ovenschotel met bacon en ui

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Quiche met witlof en ham

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Bokkenpootjestaart

  • Gebak en taart
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en bokkenpootjes die heel makkelijk zelf te maken is

Zelfgemaakte gehaktballen

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 5-20 stuks
  • *

Hét lekkerste recept voor zelfgemaakte gehaktballen inclusief stap voor stap video

Aardappelpannetje met tijm

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Kip kerrie salade

  • Hapjes
  • 25 min
  • 4 broodjes
  • *

Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen kip kerrie salade maakt? Lekker voor tijdens de lunch of op een toastje tijdens een feestje

Ovenschotel aardappel chili

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 oventijd
  • 4-5 personen
  • **

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Kip shoarma ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • **

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Visschnitzels met bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Asperge salade met Hollandse garnaal

  • Lunch
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Witlof in bladerdeeg

  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen

  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Andijviestamppot met spek en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Paddenstoelen ragout

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • **

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Luchtige pannenkoeken

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 bakken
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoeken met extra ei zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept

Amandelstaaf

  • Gebak en taart
  • 15 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • **

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Aardappel spinazie schotel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Bloemkoolschotel met kerriesaus

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • **

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

1 2 3 ... 8 Volgende Alles weergeven

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili