Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Pastinaaksoep met peer

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Sinterklaas fudge

  • Gebak en taart
  • 15 min + 2 uur afkoelen
  • 12 blokjes
  • *

Deze leuke fudge met pepernoten en strooigoed is binnen een paar minuten klaar en leuk voor op pakjesavond

Hete bliksem

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse stamppot met een frisse en zoete touch van appel

Zuurkool stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Hartige groentetaart met pastinaak

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze winterse quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Broccolisoep

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met dit eenvoudige basisrecept maak je in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep

Aardappelroerbak met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Jachtschotel met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Koolrabi ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Deze winterse ovenschotel met appel, spek en koolrabi is echt comfortfood

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Bloemkool gratin met kaas en noten

  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Snijbonensoep met courgette

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Wist je dat je met snijbonen een heerlijke soep kunt maken? Lekker met wat uitgebakken spek!

Pasta boerenkoolpesto met rookworst

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Andijviestamppot met gerookte kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Aardappel kroketjes met amandelkorst

  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Varkenshaas met spek en appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Witlofstamppot met appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Speculaaswafels

  • Gebak en taart
  • 40 min
  • 10 wafels
  • **

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Hartige aardappelwafels

  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

1 2 3 ... 9 Volgende Alles weergeven

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Makkelijke chocolade mousse
Croissants met cranberry
Salade met carpaccio en truffeldressing
Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs