Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hollands

Lekkere recepten uit de Hollandse keuken zoals spruitenstamppot, erwtensoep, broodpudding met appel, rode kool stamppot en nog veel meer.

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Witlof in bladerdeeg

  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen

  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Andijviestamppot met spek en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Paddenstoelen ragout

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • **

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Luchtige pannenkoeken

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 bakken
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoeken met extra ei zijn lekker luchtig en makkelijk zelf te maken met dit basisrecept

Amandelstaaf

  • Gebak en taart
  • 15 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • **

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Aardappel spinazie schotel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Bloemkoolschotel met kerriesaus

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • **

Bloemkoolroosjes met spek en tomaatjes in een heerlijke romige kerriesaus

Bloemkoolstamppot met krokante vis

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke combi van smeuige stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus

Spruitjes met worst van de bakplaat

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen en maak aardappels, vlees en groenten super makkelijk en snel van de bakplaat

Aardappel ovenschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Makkelijke ovenschotel met aardappels, gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas

Aardappeltaart met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • **

De ‘gewone’ aardappels, groenten en vlees in een taartvorm, zo lust vast iedereen het!

Stroopwafel muffins

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + afkoelen
  • 12 stuks
  • **

Muffins met stukjes stroopwafel met een romige boter crème topping, lekker en feestelijk!

Makkelijke peperkoek

  • Gebak en taart
  • 20 min + 60 oventijd
  • 10-12 plakken
  • *

Zelf kruidkoek of peperkoek maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt! Eigenlijk is het een kwestie van de ingrediënten mengen en hup, de oven in!

Kersenflappen met slagroom

  • Gebak en taart
  • 30 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Komkommer met garnalencocktail

  • Hapjes
  • 30 min
  • 15 stuks
  • **

Lekker hapje van komkommer gevuld met een frisse garnalencocktail met mango

Rabarber compote

  • Nagerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Super makkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten rabarber compote te maken

Asperge salade met peer

  • Salades
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lente salade met asperges, parmaham en een honing mosterd dressing

Geitenkaassouffle met asperge

  • Lunch
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

1 2 3 ... 7 Volgende Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik