Proteïne pannenkoeken
Lekkere pannenkoekjes met een extra dosis eiwit. Lekker met een topping van Griekse yoghurt en fruit. Ideaal voor na het sporten of om je dag goed mee te beginnen.
25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
100 gr havermout
-
2 eieren
-
1 banaan
-
40 gr eiwitpoeder ( whey protein )
-
200 ml melk
-
1 snuf kaneel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender tot meel.
-
Voeg de banaan, eieren, kaneel, eiwitpoeder (whey Proteine) en een scheut melk toe en mix tot een beslag.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het beslag de gewenste dikte heeft. Bij een dik beslag krijg je iets dikkere pannenkoeken, bij dun beslag juist dunnere pannenkoeken.
-
Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan.
-
Schep ongeveer een sauslepel van het beslag in de pan. Je kunt er 3 of 4 in een pan maken. Bak ze goudbruin en draai ze dan voorzichtig om.
-
Serveer de pannenkoeken eventueel met wat extra Griekse yoghurt, noten en/of fruit.
-
Totaal aantal eiwitten per pannenkoekje: 6 gram (zonder topping).
-
Tip: gebruik eiwitpoeder bijvoorbeeld in vanille smaak maar ook een andere smaak zoals chocolade, aardbei etc is mogelijk. Ik gebruik vaak het merk Upfront.
Heeft het gesmaakt?
105 stemmen
Ook lekker