
Pannenkoeken zonder ei
Maak eenvoudig heerlijke pannenkoeken zonder ei. Het is helemaal niet moeilijk en evengoed lekker! Dit zijn tevens pannenkoeken zonder melk, want ik heb gewone melk vervangen door amandelmelk.
30 M
Ingrediƫnten
Voor kleine pannenkoeken
-
200 gr bloem of speltbloem
-
1 eetlepel bakpoeder
-
425 ml amandelmelk
-
1 snuf zout
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
1 snuf kaneel ( optioneel )
-
1 zakje vanillesuiker ( optioneel )
-
margarine om mee te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng de bloem, bakpoeder, zout (en voor zoete pannenkoeken de vanillesuiker en kaneel) door elkaar in een kom. Voeg de amandelmelk beetje bij beetje toe en klop met een mixer of garde door elkaar. Voeg ook de olie toe. Mocht je tijd hebben dan is het goed om het beslag een half uurtje te laten rusten, dan kan alles beter binden.
-
Verhit de margarine in een koekenpan en schep 3 sauslepels beslag in de pan of maak 1 grote pannenkoek. Bak deze in ca. 3 minuten mooi bruin en draai dan om. Bak ook de andere zijde nog 2 minuutjes.
-
Haal de pannenkoek(en) uit de pan en houd warm onder een deksel.
Ik serveerde de pannenkoekjes met vegan kokosyoghurt en blauwe bessen maar je kunt ook voor banaan, appel of ananas gaan. Of maak er hartige variant van met groenten.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker