Bananenbrood muffins met kaneel swirl
Een leuke variant op het gewone bananenbrood: bananenbrood muffins. Deze heerlijke muffins hebben een kaneel swirl die ze extra lekker maakt. Perfect voor elk moment van de dag, als tussendoortje bij de koffie of thee of als lekkere traktatie.
25 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
3 rijpe bananen
-
2 eieren
-
150 gr volkoren meel ( spelt )
-
2 theelepels bakpoeder
-
1 theelepel vanille extract
Kaneel swirl:
-
8 gr gemalen kaneel
-
50 ml agavesiroop
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
-
Prak de bananen in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de eieren toe aan de geprakte bananen en meng goed.
-
Voeg het vanille extract, volkoren (spelt)meel en bakpoeder toe aan het bananen-eimengsel. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
-
In een aparte kom: combineer de gemalen kaneel en agavesiroop om de kaneel swirl te maken.
-
Vul een muffinblik met muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes, zodat ze voor ongeveer de helft vol zijn (en bewaar nog wat beslag).
-
Druppel een beetje van het kaneel-agavesiroopmengsel over elk muffinbeslag en dek af met een nog een beetje beslag. Verdeel dan ook aan de bovenzijde een beetje van het kaneel mengsel in een swirl.
-
Plaats het muffinblik in de voorverwarmde oven en bak de muffins gedurende 20 minuten of tot een tandenstoker die je in het midden van een muffin steekt er schoon uitkomt.
-
Haal de muffins uit de oven en laat ze een paar minuten in het blik afkoelen voordat je ze op een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
-
Tip: serveer de muffins met een lepel yoghurt on top.
Heeft het gesmaakt?
25 stemmen
Ook lekker