Bananenbrood met aardbeien

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

Bakrecept 20 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 plakjes

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in met een beetje margarine (of boter). Leg een velletje bakpapier op de bodem.

  2. Doe de bananen, eieren, vanille extract en agavesiroop in een blender of keukenmachine en mix fijn.

  3. Roer met een spatel of lepel het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en zout erdoor.

  4. Snijd de aardbeien in stukjes en houd een paar stukjes apart voor bovenop. Doe de rest in een kom met de maïzena en roer door elkaar. Hierdoor zakken de aardbeien minder snel naar de bodem in het beslag.

  5. Schep de aardbeien met een laagje maïzena door het bananenbrood beslag.

  6. Doe dan alles in de ingevette vorm en verdeel de overgebleven stukjes aardbeien met het amandelschaafsel erover.

  7. Bak het bananenbrood met aardbeien ca 50 tot 60 minuten in de oven tot hij gaar is. Laat vervolgens afkoelen en bewaar een paar dagen afgedekt op een koele maar droge plek. Of vries de stukjes in.

  8. Tip: mits het havermeel glutenvrij is, dan is dit bananenbrood geheel glutenvrij.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!