Ga naar de inhoud
Bananenbrood met aardbeien

Bananenbrood met aardbeien

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

20 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor plakjes

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille essence
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr havermeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 Snuf zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 gr aardbeien
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Margarine om in te vetten

Benodigdheden

  • Blender of keukenmachine
  • Cakevorm ca. 25 x 11 cm
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakblik in met een beetje margarine (of boter). Leg een velletje bakpapier op de bodem.


  2. Doe de bananen, eieren, vanille extract en agavesiroop in een blender of keukenmachine en mix fijn.


  3. Roer met een spatel of lepel het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en zout erdoor.


    bananenbrood aardbeien stap 1 bananenbrood aardbeien stap 2 bananenbrood aardbeien stap 3
  4. Snijd de aardbeien in stukjes en houd een paar stukjes apart voor bovenop. Doe de rest in een kom met de maïzena en roer door elkaar. Hierdoor zakken de aardbeien minder snel naar de bodem in het beslag.


  5. Schep de aardbeien met een laagje maïzena door het bananenbrood beslag.


  6. Doe dan alles in de ingevette vorm en verdeel de overgebleven stukjes aardbeien met het amandelschaafsel erover.


    bananenbrood aardbeien stap 4 bananenbrood aardbeien stap 5 bananenbrood aardbeien stap 6
  7. Bak het bananenbrood met aardbeien ca 50 tot 60 minuten in de oven tot hij gaar is. Laat vervolgens afkoelen en bewaar een paar dagen afgedekt op een koele maar droge plek. Of vries de stukjes in.


  8. Tip: mits het havermeel glutenvrij is, dan is dit bananenbrood geheel glutenvrij.