Een lijst met alle recepten voor bananenbrood op een rij. De meeste recepten zijn bovendien gezond(er) en natuurlijk gezoet. Zo heb je altijd een lekkere tussendoortje bij de hand. En er is genoeg keuze; van glutenvrij bananenbrood tot bananabread met noten, fruit en/of chocolade.
meer infoOorspronkelijk komt bananenbrood uit Amerika en er zijn verschillende theorieën van het ontstaan. Een is dat tijdens de grote depressie rond 1930 geen rijpe bananen weggegooid werden omdat dit zonde was, daarom werden ze verwerkt in toetjes en gebak. En een tweede theorie is door de promotie van bakpoeder in diezelfde periode. In 1950 werd bananenbrood wereldwijd populair door een recept in het Chiquita Banana’s Recipe Book.
Er zijn duizenden recepten voor bananenbrood. Het is een soort cakeachtig brood dat bestaat uit uiteraard bananen, meel en soms eieren. Verder kun je varieren met extra toevoegingen zoals fruit, chocolade en/of noten.
Dit zijn 2 verschillende dingen die vaak door elkaar worden gehaald. Bananencake is eigenlijk een ‘gewone’ cake op basis van o.a. boter, suiker en bloem met toegevoegde banaan. Bananenbrood daarentegen is een stuk verantwoorder omdat deze vaak bestaat uit (spelt of haver)meel, geen olie of boter en natuurlijke suikers uit banaan en soms dadels.
Zoals je hierboven kunt lezen is het basisrecept voor bananenbrood vaak verantwoord en gezond. Het bevat dikwijls voedzaam meel, weinig vetten en natuurlijke suikers. Maar omdat het vaak verward wordt met bananencake, dat een stuk minder gezond is, is het belangrijk om altijd goed naar de ingredienten te kijken. Zowel als je zelf bananenbrood gaat bakken of als het kant en klaar koopt.