Bananenbrood recepten
Een lijst met alle recepten voor bananenbrood op een rij. De meeste recepten zijn bovendien gezond(er) en natuurlijk gezoet. Zo heb je altijd een lekkere tussendoortje bij de hand. En er is genoeg keuze; van glutenvrij bananenbrood tot bananabread met noten, fruit en/of chocolade.
Populaire recepten
Nieuwe recepten
Bananenbrood met blauwe bessen
10 M + 50 M oventijd
Bananenbrood met havermout
15 M + 50 M oventijd
Glutenvrij bananenbrood met walnoten
10 M + 45 M oventijd
Bananenbrood muffins met kaneel swirl
25 M + 20 M oventijd
Vegan bananenbrood
20 M + 50 M oventijd
Bananenbrood met aardbeien
20 M + 50 M oventijd
Uitgelicht recept
Bananenbrood gezond recept
Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.
10 M + 50 M oventijd
Waar komt bananenbrood vandaan?
Oorspronkelijk komt bananenbrood uit Amerika en er zijn verschillende theorieën van het ontstaan. Een is dat tijdens de grote depressie rond 1930 geen rijpe bananen weggegooid werden omdat dit zonde was, daarom werden ze verwerkt in toetjes en gebak. En een tweede theorie is door de promotie van bakpoeder in diezelfde periode. In 1950 werd bananenbrood wereldwijd populair door een recept in het Chiquita Banana’s Recipe Book.
Wat zit er in bananenbrood?
Er zijn duizenden recepten voor bananenbrood. Het is een soort cakeachtig brood dat bestaat uit uiteraard bananen, meel en soms eieren. Verder kun je varieren met extra toevoegingen zoals fruit, chocolade en/of noten.
Is het bananenbrood of bananencake?
Dit zijn 2 verschillende dingen die vaak door elkaar worden gehaald. Bananencake is eigenlijk een ‘gewone’ cake op basis van o.a. boter, suiker en bloem met toegevoegde banaan. Bananenbrood daarentegen is een stuk verantwoorder omdat deze vaak bestaat uit (spelt of haver)meel, geen olie of boter en natuurlijke suikers uit banaan en soms dadels.
Is bananenbrood gezond?
Zoals je hierboven kunt lezen is het basisrecept voor bananenbrood vaak verantwoord en gezond. Het bevat dikwijls voedzaam meel, weinig vetten en natuurlijke suikers. Maar omdat het vaak verward wordt met bananencake, dat een stuk minder gezond is, is het belangrijk om altijd goed naar de ingredienten te kijken. Zowel als je zelf bananenbrood gaat bakken of als het kant en klaar koopt.