Glutenvrij bananenbrood met walnoten
Een heerlijk glutenvrij bananenbrood met walnoten. Dit gezonde en smaakvolle baksel is zowel een ideale traktatie voor tussendoor, als een voedzaam ontbijt om de dag mee te beginnen.
10 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor plakken
-
3 rijpe bananen
-
3 eieren
-
135 gr havermeel ( glutenvrij )
-
75 gr amandelmeel
-
1 tl vanille extract
-
4 eetlepels maple syrup of agave siroop
-
70 gr walnoten
-
Snuf zout
-
1 theelepel baking soda
-
1 eetlepel apple cider
-
1 theelepel bakpoeder
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Snijd de bananen in stukken en prak met een vork. Voeg dan de eieren toe samen met het maple syrup en vanille aroma. Meng alles goed.
-
Voeg dan het meel, snuf zout, baking soda gemengd met het appelazijn en het bakpoeder toe. Schep alles goed door elkaar.
-
Hak de walnoten grof en schep door het beslag, ik houd vaak een handje opzij om over het beslag heen te verdelen.
-
Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel het beslag er overheen. Verdeel hier de walnoten overheen.
-
Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten op 175 graden tot het bananenbrood goudbruin is en van binnen gaar.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker