Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cupcakes basisrecept

Dit basisrecept voor cupcakes met een vleugje vanille komt in iedere keuken van pas. Voeg zelf chocolade of fruit toe om je eigen favoriet te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Botercrème
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel. Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door. Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.

 Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker toe en de melk en mix erdoor. Spuit toeven op de cupcakes.

 Tips:

 Cupcakes zonder botercrème kun je maximaal 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Met botercrème maximaal 1 dag. Bewaar ze niet in de koelkast.

 Je kunt de cupcakes zonder botercrème ook goed invriezen. Met de toef liever niet.

 Voeg ook eens kleurstoffen of andere smaken toe aan de cupcakes of de botercrème en garneer ze naar eigen idee.

 Is de bovenkant van de cupcakes iets te hoog of puntig geworden dan stond de temperatuur iets te hoog. Je kunt dan vlak na het bakken bijvoorbeeld een snijplank er op leggen zodat ze wat platter worden.

Basis cupcakes

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×