
Raffaello cupcakes
Deze cupcakes met kokos en witte chocolade zijn een echte verwennerij en leuk bij een high tea, bruiloft of met Kerst
30 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
Cupcakes:
-
150 gr zelfrijzend bakmeel
-
150 gr suiker
-
150 gr boter ( op kamertemperatuur )
-
3 eieren ( op kamertemperatuur )
-
2 eetlepels geraspte kokos
-
1 snuf zout
-
75 gr witte chocolade
BotercrĆØme:
-
200 gr boter
-
200 gr poedersuiker
-
3 eetlepels kokosmelk
-
2 eetlepels geraspte kokos
Toppings:
-
2 eetlepels geraspte kokos
-
verse frambozen
-
8 Raffaelloās
Materiaal:
-
Muffinbak vorm
-
Papieren muffinvompjes
-
spuitzak
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.
-
Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door.
-
Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk, kokos en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.
-
Hak de witte chocolade fijn en schep deze door het beslag.
-
Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes.
-
Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ā .
-
Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 Ć 25 minuten gaar. Controleer met een satĆ©prikker of ze gaar zijn.
-
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
-
Mix de ingrediĆ«nten voor de botercrĆØme luchtig.
-
Doe in een spuitzak en maak toefjes op de cupcakes.
-
Leg de Raffaello balletjes op de cupcakes en leg de framboos erbij en bestrooi met wat extra kokos.āÆIk heb bij een aantal de Raffaello doormidden gesneden.
-
Tips:āÆ Cupcakes zonder botercrĆØme kun je maximaal 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Met botercrĆØme maximaal 1 dag. Bewaar ze niet in de koelkast.
-
Je kunt de cupcakes zonder botercrĆØme ook goed invriezen, maar dan wel zonder toef.
Heeft het gesmaakt?
13 stemmen
Ook lekker