Raffaello cupcakes

Deze cupcakes met kokos en witte chocolade zijn een echte verwennerij en leuk bij een high tea, bruiloft of met Kerst

Bakrecept 30 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Cupcakes:

Botercrème:

Toppings:

Materiaal:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.

  3. Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 minuten door.

  4. Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk, kokos en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.

  5. Hak de witte chocolade fijn en schep deze door het beslag.

  6. Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes.

  7. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.

  8. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

  9. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  10. Mix de ingrediënten voor de botercrème luchtig.

  11. Doe in een spuitzak en maak toefjes op de cupcakes.

  12. Leg de Raffaello balletjes op de cupcakes en leg de framboos erbij en bestrooi met wat extra kokos. Ik heb bij een aantal de Raffaello doormidden gesneden.

  13. Tips:  Cupcakes zonder botercrème kun je maximaal 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Met botercrème maximaal 1 dag. Bewaar ze niet in de koelkast.

  14. Je kunt de cupcakes zonder botercrème ook goed invriezen, maar dan wel zonder toef.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!