Ga naar de inhoud
Bietensalade

Bietensalade

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 appel
  • 500 gr voorgekookte rode bieten
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gr walnoten
  • 40 gr rucola
  • 100 gr feta
  • olijfolie
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de rode bieten uitlekken en snijd ze in stukjes.


  2. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes. 


  3. Doe de rode bieten en appel in een kom. Voeg citroensap, balsamico azijn, yoghurt, peper en zout toe en meng door elkaar. 


  4. Meng vervolgens de walnoten, rucola en feta losjes door het bietenmengsel. 


  5. Besprenkel de bietensalade met olijfolie.


  6. Tips: bewaar de bietensalade in de koelkast en voeg het liefst pas de rucola vlak voordat je het gaat serveren toe zodat deze niet verlept. 


  7. Vervang de feta ook eens door geitenkaas.