
Bietensalade
Snelle en makkelijke rode bietensalade met appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht en ook nog eens super voedzaam. Zo krijg je toch weer de nodige vitamines binnen!
10 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 appel
-
500 gr voorgekookte rode bieten
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
2 eetlepels yoghurt
-
1 eetlepel citroensap
-
50 gr walnoten
-
40 gr rucola
-
100 gr feta
-
olijfolie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de rode bieten uitlekken en snijd ze in stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes.
-
Doe de rode bieten en appel in een kom. Voeg citroensap, balsamico azijn, yoghurt, peper en zout toe en meng door elkaar.
-
Meng vervolgens de walnoten, rucola en feta losjes door het bietenmengsel.
-
Besprenkel de bietensalade met olijfolie en klaar is je rode bietensalade!
-
Tips: bewaar de bietensalade in de koelkast en voeg het liefst pas de rucola vlak voordat je het gaat serveren toe zodat deze niet verlept.
Vervang de feta ook eens door geitenkaas.
Heeft het gesmaakt?
64 stemmen
Ook lekker