Bietensalade
Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.
10 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 appel
-
500 gr voorgekookte rode bieten
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
2 eetlepels yoghurt
-
1 eetlepel citroensap
-
50 gr walnoten
-
40 gr rucola
-
100 gr feta
-
olijfolie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de rode bieten uitlekken en snijd ze in stukjes.
-
Schil de appel en snijd deze ook in stukjes.
-
Doe de rode bieten en appel in een kom. Voeg citroensap, balsamico azijn, yoghurt, peper en zout toe en meng door elkaar.
-
Meng vervolgens de walnoten, rucola en feta losjes door het bietenmengsel.
-
Besprenkel de bietensalade met olijfolie.
-
Tips: bewaar de bietensalade in de koelkast en voeg het liefst pas de rucola vlak voordat je het gaat serveren toe zodat deze niet verlept.
-
Vervang de feta ook eens door geitenkaas.
Heeft het gesmaakt?
64 stemmen
Ook lekker