Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, tartaar, soep, zalmbonbons, carpaccio en bruschetta’s.

Populair

Bruschetta met tomaten

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje. Dit hapje valt bij iedereen in de smaak.

Voorgerecht

30 min

8 stuks

Wraprolletjes met zalm

Heerlijk en makkelijk hapje van tortilla wrap rolletjes met zalm, kruidenroomkaas en sla, lekker bij de borrel of high tea

Lunch

25 min + opstijven

24 stuks

Klassieke gazpacho

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Voorgerecht

10 min + 1 uur wachten

4-6 pers.

Nieuw

Romige avocadosoep

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Voorgerecht

20 min

2 pers.

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Voorgerecht

30 min

6 pers.

Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Voorgerecht

25 min

10 lepels

Butter board kerst

Een gezellige plank met boter en lekkere toppings zoals cranberry, rozemarijn en pecan. Lekker bij de kerstborrel.

Voorgerecht

20 min

6-8 pers.

Bladerdeeg cups met avocado

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Voorgerecht

10 min + 15 min oventijd

8 hapjes

Groentestrudel met spinazie

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Voorgerecht

30 min + 35 min oventijd

1 strudel

Uitgelicht recept

Klassieke carpaccio

Voorgerecht

10 min

4 pers.

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Bekijk recept

Salades

Salade met gebakken champignons

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Voorgerecht

15 min

2 pers.

Vijgen salade met burrata

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Voorgerecht

15 min

2 pers.

Tomatensalade met burrata

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Voorgerecht

20 min

2 borden

Soepen

Maïssoep

Een smaakvolle soep op basis van maïs die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Extra lekker met een snufje chili.

Voorgerecht

20 min

3 pers.

Doperwtensoep

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Courgettesoep

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Voorgerechten met vlees

Salmorejo (koude Spaanse soep)

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Voorgerecht

20 min + 1 uur koelen

4-6 pers.

Bruschetta met avocado en ham

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Voorgerecht

25 min

8 stuks

Klassieke carpaccio

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Voorgerecht

10 min

4 pers.

Voorgerechten met vis

Zalmtartaar

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Zalmrolletjes met komkommer

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Voorgerecht

20 min

10 stuks

Noedelsoep met garnalen

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Voorgerecht

10 min + 10 min

2 pers.

Vegetarische voorgerechten

Tomatentartaar met burrata

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Voorgerecht

35 min + 30 min marineren

4 pers.

Portobello met boerenkool

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Voorgerecht

15 min + 15 min oventijd

4 stuks

Gevulde champignons uit de oven

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

Voorgerecht

20 min + 15 min oventijd

2-3 pers.

Welke gangen zijn er en in welke volgorde serveer je ze?

Je kunt een diner zo uitgebreid maken als je zelf wil. De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit:

1. Amuse
2. Voorgerecht (bij meer dan 5 gangen kies je voor een koud voorgerecht)
3. Soep (vaak een lichte soep, in kleine porties)
4. Tussengerecht
5. Spoom (een drankje met sorbetijs, ter verfrissing)
6. Hoofdgerecht
7. Kaasplankje
8. Nagerecht

Hoeveel gram vlees of vis bij een voorgerecht?

Voor het voorgerecht kun je zo’n 75 gram vlees of 100 gram vis per persoon rekenen. Vis is wat lichter dan vlees, vandaar dat je daarvan iets meer kunt serveren. Voor het hoofdgerecht reken je meestal het dubbele.