Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, tartaar, soep, zalmbonbons, carpaccio, bruschetta’s en tartaar.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Bruschetta’s met asperges
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • **

Krokante bruschetta's met gegrilde groene asperges op een laagje roomkaas met pesto. Extra lekker met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Zalmrolletjes met komkommer
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • **

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Bietencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Zalmcocktail met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

Garnalencocktail
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel.

Garnalentartaar met ananas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 stuks
  • **

Deze tartaar is een heerlijk fris voorgerecht door de combinatie van ananas, limoen samen met garnaal

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 schaaltjes
  • *

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Komkommersoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

Rucolasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Vegan kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 tot 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!