Ga naar de inhoud
Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, tartaar, soep, zalmbonbons, carpaccio en bruschetta’s.

Uitgelicht recept

Klassieke carpaccio

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

10 M

Bekijk recept

Welke gangen zijn er en in welke volgorde serveer je ze?

Je kunt een diner zo uitgebreid maken als je zelf wil. De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit:


1. Amuse

2. Voorgerecht (bij meer dan 5 gangen kies je voor een koud voorgerecht)

3. Soep (vaak een lichte soep, in kleine porties)

4. Tussengerecht

5. Spoom (een drankje met sorbetijs, ter verfrissing)

6. Hoofdgerecht

7. Kaasplankje

8. Nagerecht


Hoeveel gram vlees of vis bij een voorgerecht?

Voor het voorgerecht kun je zo’n 75 gram vlees of 100 gram vis per persoon rekenen. Vis is wat lichter dan vlees, vandaar dat je daarvan iets meer kunt serveren. Voor het hoofdgerecht reken je meestal het dubbele.