
Voorgerechten
Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, tartaar, soep, zalmbonbons, carpaccio en bruschetta’s.
Populaire recepten
Nieuwe recepten

Klassieke gazpacho: koude Spaanse soep in 10 min
10 M + 1 U wachten

Bruschetta: klassiek Italiaans recept
30 M

Tomatensalade: heerlijke en snelle Italiaanse salade
20 M

Wortelsoep: romig en gezond recept
30 M

Aspergesoep vers maken: makkelijk basis recept
30 M

Mosterdsoep: romig en licht pittig
25 M
Uitgelicht recept

Klassieke carpaccio
Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing
10 M
Voorgerechten met vlees
Welke gangen zijn er en in welke volgorde serveer je ze?
Je kunt een diner zo uitgebreid maken als je zelf wil. De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit:
1. Amuse
2. Voorgerecht (bij meer dan 5 gangen kies je voor een koud voorgerecht)
3. Soep (vaak een lichte soep, in kleine porties)
4. Tussengerecht
5. Spoom (een drankje met sorbetijs, ter verfrissing)
6. Hoofdgerecht
7. Kaasplankje
8. Nagerecht
Hoeveel gram vlees of vis bij een voorgerecht?
Voor het voorgerecht kun je zo’n 75 gram vlees of 100 gram vis per persoon rekenen. Vis is wat lichter dan vlees, vandaar dat je daarvan iets meer kunt serveren. Voor het hoofdgerecht reken je meestal het dubbele.
Zomer recepten
Geniet van de zomer met onze verfrissende en kleurrijke gerechten. Van lichte salades en BBQ-favorieten tot zoete traktaties en ijskoude drankjes.