Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, tartaar, soep, zalmbonbons, carpaccio, bruschetta’s en tartaar.

Maïssoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een smaakvolle soep op basis van maïs die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Extra lekker met een snufje chili.

Doperwtensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Watermeloen carpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Gevulde champignons met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven.

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Bruschetta’s met asperges
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • **

Krokante bruschetta's met gegrilde groene asperges op een laagje roomkaas met pesto. Extra lekker met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Lentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romig soepje met verse lentegroenten zoals groene asperges, lente ui en spinazie. In slechts 25 minuten gemaakt.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Bruschetta met champignons
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperige broodjes met romige brie, gebakken champignons en verse peterselie. Zowel warm als koud ontzettend lekker.

Zalmrolletjes met komkommer
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • **

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Bietencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Zalmcocktail met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

Garnalencocktail
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel.

Garnalentartaar met ananas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 stuks
  • **

Deze tartaar is een heerlijk fris voorgerecht door de combinatie van ananas, limoen samen met garnaal

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!