Ga naar de inhoud
Broccolisalade met feta

Broccolisalade met feta

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr broccoli
  • 150 gr feta
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1 avocado
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • Verse peterselie om te garneren

Dressing:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 snuf gedroogde oregano

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine stronkjes of stukjes.


  2. Verhit een pan met een laagje water op het vuur en zet hier een stoommandje, zeef of vergiet in en stoom de broccoli beetgaar. Kort blancheren in het water kan ook.


  3. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de abrikozen in stukjes.


  4. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.


    broccoli salade stap 1 broccoli salade stap 2 broccoli salade stap 3
  5. Verdeel de broccoli over borden of kommen. Voeg de tomaatjes, avocado, abrikozen, feta en cashewnoten er over. Meng kort door elkaar.


  6. Doe ook de dressing erover. Garneer eventueel met wat verse peterselie.


  7. Je kunt deze salade koud eten maar ook lauwwarm.