Broccolisalade met feta

Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine stronkjes of stukjes.

  2. Verhit een pan met een laagje water op het vuur en zet hier een stoommandje, zeef of vergiet in en stoom de broccoli beetgaar. Kort blancheren in het water kan ook.

  3. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de abrikozen in stukjes.

  4. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  5. Verdeel de broccoli over borden of kommen. Voeg de tomaatjes, avocado, abrikozen, feta en cashewnoten er over. Meng kort door elkaar.

  6. Doe ook de dressing erover. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

  7. Je kunt deze salade koud eten maar ook lauwwarm.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!