Broccolisalade met feta
Een verrassende salade van gestoomde broccoli, cherrytomaatjes, avocado en gedroogde abrikozen. Afgemaakt met feta, cashewnootjes en een heerlijke dressing. Een veelzijdige salade die zowel koud als lauwwarm erg lekker is!
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr broccoli
-
150 gr feta
-
250 gr cherrytomaatjes
-
2 handjes cashewnoten
-
1 avocado
-
100 gr gedroogde abrikozen
-
Verse peterselie om te garneren
Dressing:
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels yoghurt
-
1 eetlepel olijfolie
-
peper en zout
-
1 snuf gedroogde oregano
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de broccoli in kleine stronkjes of stukjes.
-
Verhit een pan met een laagje water op het vuur en zet hier een stoommandje, zeef of vergiet in en stoom de broccoli beetgaar. Kort blancheren in het water kan ook.
-
Snijd de cherrytomaatjes in tweeƫn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de abrikozen in stukjes.
-
Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar.
-
Verdeel de broccoli over borden of kommen. Voeg de tomaatjes, avocado, abrikozen, feta en cashewnoten er over. Meng kort door elkaar.
-
Doe ook de dressing erover. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
-
Je kunt deze salade koud eten maar ook lauwwarm.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker