
Rode bieten pasta
Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr pasta ( volkoren )
-
1000 gr rode bieten ( voorgekookt )
-
200 gr geitenkaas
-
2 handjes walnoten
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
3 eetlepels balsamico azijn
-
4 handjes rucola
-
1 snuf peper en zout
-
1 snuf gedroogde tijm
-
1 eetlepel citroensap
Materiaal
-
Keukenmachine of blender
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar en vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.
-
Snijd de rode bieten in grove stukken en doe in een keukenmachine of blender.
-
Voeg de gebakken ui en knoflook toe samen met de balsamico azijn, citroensap, snuf peper en zout en tijm.
-
Doe ook ca. ¾ van de geitenkaas erbij en mix het bietenmengsel fijn.
-
Doe de gekookte pasta terug in de pan en voeg de bietensaus toe en roer erdoor. Verwarm alles nog kort. Voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken.
-
Serveer de bieten pasta met een handje rucola, de rest van de geitenkaas en grof gehakte walnoten.
Heeft het gesmaakt?
50 stemmen
Ook lekker