Rode bieten pasta

Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten. 

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar en vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.

  3. Snijd de rode bieten in grove stukken en doe in een keukenmachine of blender.

  4. Voeg de gebakken ui en knoflook toe samen met de balsamico azijn, citroensap, snuf peper en zout en tijm.

  5. Doe ook ca. ¾ van de geitenkaas erbij en mix het bietenmengsel fijn.

  6. Doe de gekookte pasta terug in de pan en voeg de bietensaus toe en roer erdoor. Verwarm alles nog kort. Voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken.

  7. Serveer de bieten pasta met een handje rucola, de rest van de geitenkaas en grof gehakte walnoten.

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!