Blondies met macadamia

Deze blondies, de lichte variant op brownies, waren echt perfect gelukt! Iets krokant van buiten en lekker nog iets chewy van binnen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en/of bekleed met bakpapier. Doe de 2 soorten basterdsuiker en het zout in een kom en meng door elkaar.

Smelt de boter en giet daarna al roerend in de kom bij de suiker. Mix de 2 eieren erbij totdat het een egaal mengsel is. Meng de bloem en bakpoeder in een kom en zeef daarna bij het natte mengsel. Mix het samen kort totdat alles goed gemengd is.

Hak de macadamia grof en snijd de fudge in stukjes. Neem een pannenlikker of houten lepel en schep alle macadamia en een groot gedeelte van de fudge er door. Giet het mengsel in de bekleedde bakvorm. Verdeel de laatste stukjes fudge er over.

Bak de blondies ca. 30 minuten in de oven. Laat de blondies nog 10 min met de ovendeur open in de oven staan. Laat ze daarna afkoelen naar kamertemperatuur.

Tip: vervang de macadamia ook eens door andere noten en/of de fudge door stukjes witte chocolade

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!