Walnotentaart

Lekkere herfstige walnotentaart met een krokante bodem met zoete vulling en stukjes walnoot en een vleugje koffie. In 25 minuten zet je deze taart in de oven.

Bakrecept 25 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Deeg voor de bodem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Zet de koffie of espresso en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.

  3. Begin met het deeg: meng het zout en de basterdsuiker door de bloem.

  4. Voeg dan de koude boter in stukjes toe en het halve ei.

  5. Mix tot een deeg dat je daarna kort met je handen tot een egale bal kneedt.

  6. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem. Druk het deeg met je handen wat plat. Bestrooi ook de bovenzijde met een beetje bloem en rol het deeg verder uit met een deegroller tot hij een paar cm groter is dan de bodem van de bakvorm.

  7. Vet de bakvorm in met een beetje boter.

  8. Verdeel de lap deeg (met behulp van je roller) over de bakvorm. Mocht dit lastig zijn kun je het deeg ook met je vingers over de bodem verdelen.

  9. Maak een stuk bakpapier iets vochtig en kreukel het op tot een bal. Vouw weer uit elkaar en leg op de bodem.

  10. Verdeel hier de steunvulling (bijv. blindbakbonen) op.

  11. Zet dit 15 minuten in de oven en verwijder daarna het papier en steunvulling.

  12. Maak ondertussen de vulling; mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker romig. Voeg de eieren toe en mix erdoor, vervolgens ook de bloem en maïzena.

  13. Giet de koffie/espresso erbij en mix erdoor samen met de ahornsiroop.

  14. Schep als laatste de walnoten er door (bewaar een paar hele voor de garnering).

  15. Giet het mengsel op de licht gebakken bodem. Bak de taart daarna nog ca. 35 minuten min. in de oven tot de vulling gaar is. Laat de taart daarna afkoelen. Lekker met een toef slagroom en/of bolletje ijs.

  16. Tip: in plaats van ahornsiroop kun je ook honing gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!