Ga naar de inhoud
Coleslaw: frisse Amerikaanse salade

Coleslaw: frisse Amerikaanse salade

Coleslaw is een klassiek amerikaans bijgerecht dat perfect past bij een barbecue of picknick. Dit recept voor coleslaw is lekker knapperig en fris met een zelfgemaakte dressing van yoghurt, mayonaise en een vleugje zoet. De combinatie van witte kool, rode kool en wortel zorgt voor kleur én smaak. Deze coleslaw dressing is romig, lichtzoet en een tikkeltje pittig. Zelf coleslaw maken is echt eenvoudig en zo veel lekkerder dan uit de winkel.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten: Coleslaw

Voor personen

  • 100 gr witte kool
  • 100 gr rode kool
  • 75 gr wortel ( geraspt )
  • 3 eetlepels amandelen
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • flinke hand peterselie ( vers )
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt ( plantaardig )
  • 2 eetlepels agavesiroop ( of honing )
  • 2 theelepels grove mosterd
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Coleslaw

  1. Doe de mayonaise, yoghurt, honing, mosterd en peper en zout in een grote schaal. Meng alles goed door elkaar.


  2. Vervolgens hak je de amandelen en peterselie grof.


    coleslaw-01 coleslaw-02 coleslaw-03
  3. De kool en wortel snijd je heel fijn, julienne, eventueel kun je dit ook zo kant en klaar kopen.


    Voeg de kool, wortel, amandelen, rozijnen, pitten en peterselie toe aan de saus en schep alles goed door elkaar.


  4. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper of zout.


     


Tips

Wat is coleslaw precies?

Coleslaw is een frisse salade op basis van fijngesneden witte en/of rode kool, vaak gecombineerd met wortel en een romige dressing (bijvoorbeeld op basis van mayonaise of yoghurt). Er bestaan zowel klassieke als moderne varianten met noten, zaden, rozijnen en verse kruiden.

Kan ik coleslaw van tevoren maken?

Ja, coleslaw kun je prima een paar uur tot een dag van tevoren maken. Sterker nog: de smaken trekken dan beter in. Voeg eventueel rucola, pitten of noten pas vlak voor het serveren toe voor de beste textuur.

Hoe lang blijft coleslaw houdbaar?

In de koelkast blijft coleslaw gemiddeld 2 tot 3 dagen goed in een afgesloten bakje. Let op dat ingrediënten als mayonaise of yoghurt sneller bederven bij kamertemperatuur.