
Couscous met kikkererwten
Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.
5 M + 10 M
Ingrediënten: Couscous met kikkererwten
Voor personen
-
150 gram couscous
-
1 teentje knoflook
-
0.5 eetlepel olijfolie
-
1 rode paprika
-
0.5 aubergine
-
0.5 courgette
-
2 theelepels Italiaanse kruiden
-
Handje Peterselie
-
1 lente ui
-
200 gr kikkererwten
-
50 gr rucola
-
30 gr amandelen
Dressing
-
1 eetlepel extra vergine olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
Peper en zout naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Couscous met kikkererwten
-
Bereid de couscous volgens bereidingswijze op de verpakking. Vaak is dit even stomen in gekookt water.
-
Snijd de knoflook fijn en de lente-ui in ringen.
-
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook aan samen met de helft van de lente ui.
-
Snijd de paprika, courgette & aubergine in blokjes.
-
Voeg deze toe aan de pan met lente-ui en knoflook en voeg hierbij ook de Italiaanse kruiden toe.
-
Spoel de kikkererwten goed af.
-
Doe de couscous, gebakken groenten, kikkererwten, Verse peterselie, overgebleven lente-ui en rucola samen in een schaal en meng goed.
-
Serveer met de amandelen, olijfolie & citroensap.
Heeft het gesmaakt?
51 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 520
- vet 22 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 64 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 11 gr
- eiwit 15 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker