Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Falafel burger met gegrilde paprika

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Ingrediënten
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 ei
  • 50 gr bloem
  • 1 theelepel komijn
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje chili
  • Paar takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • 3 broodjes
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 1 mini komkommer of ⅓ grote komkommer
  • 50 gr feta
  • Handje rucola
Benodigdheden
  • Keukenmachine

Bereiding
Doe het sjalotje in grove stukken in een keukenmachine samen met de knoflook, uitgelekte kikkererwten, peterselie, ei, peper, zout, komijn, chili en citroensap. Pureer fijn. Voeg dan de bloem toe en meng er doorheen. Laat het mengsel minimaal een half uurtje koud worden in de koelkast. Maak er dan 3 burgers van, gebruik eventueel een beetje bloem tegen het plakken.

falafelburger_01.jpg
falafelburger_02.jpg
falafelburger_03.jpg
falafelburger_04.jpg

Verhit wat olie in een pan en bak de burgers ca 6 a 7 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als je ze in de pan doet zijn ze wat zacht maar tijdens het bakken worden ze steviger. Snijd ondertussen de broodjes open en de komkommer in plakjes. Laat de paprika’s uitlekken en pureer fijn in de keukenmachine of hak hem in fijne stukjes met een mes. Doe wat rucola op de broodjes. Leg er een falafel burger op en verdeel wat plakjes komkommer, paprikapuree en feta over.

Tip: Lekker met wat zoete aardappelfriet uit de oven.

Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst