Falafel burger met gegrilde paprika

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Hoofdgerecht 30 min + 30 min

ingrediënten

voor 3 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het sjalotje in grove stukken in een keukenmachine samen met de knoflook, uitgelekte kikkererwten, peterselie, ei, peper, zout, komijn, chili en citroensap. Pureer fijn.

  2. Voeg dan de bloem toe en meng er doorheen. Laat het mengsel minimaal een half uurtje koud worden in de koelkast.

  3. Maak er dan 3 burgers van. Gebruik eventueel een beetje bloem tegen het plakken.

  4. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers ca. 6 à 7 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als je ze in de pan doet zijn ze wat zacht maar tijdens het bakken worden ze steviger.

  5. Snijd ondertussen de broodjes open en de komkommer in plakjes.

  6. Laat de paprika’s uitlekken en pureer fijn in de keukenmachine of hak hem in fijne stukjes met een mes.

  7. Doe wat rucola op de broodjes. Leg er een falafel burger op en verdeel wat plakjes komkommer, paprikapuree en feta over.

  8. Tips: Lekker met wat zoete aardappelfriet uit de oven.

  9. Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!