Falafel burger met gegrilde paprika
Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.
30 M + 30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
400 gr kikkererwten
-
1 ei
-
50 gr bloem
-
1 theelepel komijn
-
1 sjalot
-
1 teen knoflook
-
1 theelepel citroensap
-
Snufje chili
-
Paar takjes verse peterselie
-
peper en zout
-
3 broodjes
-
2 gegrilde paprika’s uit pot
-
1 mini komkommer of ⅓ grote komkommer
-
50 gr feta
-
1 handje rucola
Benodigdheden
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe het sjalotje in grove stukken in een keukenmachine samen met de knoflook, uitgelekte kikkererwten, peterselie, ei, peper, zout, komijn, chili en citroensap. Pureer fijn.
-
Voeg dan de bloem toe en meng er doorheen. Laat het mengsel minimaal een half uurtje koud worden in de koelkast.
-
Maak er dan 3 burgers van. Gebruik eventueel een beetje bloem tegen het plakken.
-
Verhit wat olie in een pan en bak de burgers ca. 6 à 7 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als je ze in de pan doet zijn ze wat zacht maar tijdens het bakken worden ze steviger.
-
Snijd ondertussen de broodjes open en de komkommer in plakjes.
-
Laat de paprika’s uitlekken en pureer fijn in de keukenmachine of hak hem in fijne stukjes met een mes.
-
Doe wat rucola op de broodjes. Leg er een falafel burger op en verdeel wat plakjes komkommer, paprikapuree en feta over.
-
Tips: Lekker met wat zoete aardappelfriet uit de oven.
-
Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.
Heeft het gesmaakt?
46 stemmen
Ook lekker