Falafel burger met gegrilde paprika

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Doe het sjalotje in grove stukken in een keukenmachine samen met de knoflook, uitgelekte kikkererwten, peterselie, ei, peper, zout, komijn, chili en citroensap. Pureer fijn.

Voeg dan de bloem toe en meng er doorheen. Laat het mengsel minimaal een half uurtje koud worden in de koelkast.

Maak er dan 3 burgers van. Gebruik eventueel een beetje bloem tegen het plakken.

Verhit wat olie in een pan en bak de burgers ca. 6 à 7 minuten tot ze mooi bruin zijn. Als je ze in de pan doet zijn ze wat zacht maar tijdens het bakken worden ze steviger.

Snijd ondertussen de broodjes open en de komkommer in plakjes.

Laat de paprika’s uitlekken en pureer fijn in de keukenmachine of hak hem in fijne stukjes met een mes.

Doe wat rucola op de broodjes. Leg er een falafel burger op en verdeel wat plakjes komkommer, paprikapuree en feta over.

Tips: Lekker met wat zoete aardappelfriet uit de oven.

Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!