Pasta met gebakken feta

Deze populaire pasta met gebakken feta is een heerlijk mediterraans gerecht waar je gegarandeerd gelukkig van wordt. Met de tomaten, puntpaprika en feta uit de oven maak je een smaakvolle, romige saus.

Hoofdgerecht 10 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Plaats de cherrytomaten en de puntpaprika in reepjes in een ovenschaal. Plaats de feta in het midden van de groenten in de ovenschaal.

  3. Voeg de ui in stukjes en de knoflooktenen in plakjes toe en bestrooi met een snufje chili, oregano en peper. Besprenkel alles met olijfolie.

  4. Bak de ingrediënten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat de cherrytomaten zacht zijn geworden en de feta lichtbruin en zacht is geworden.

  5. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking totdat deze al dente is. Bewaar een kopje van het kookvocht voordat je de pasta afgiet.

  6. Haal de ovenschaal uit de oven wanneer de ingrediënten gaar zijn.

  7. Prak de gebakken feta en knoflook met een vork zodat het een romige saus vormt in de ovenschaal.

  8. Voeg de gekookte pasta toe aan de ovenschaal en meng deze voorzichtig met de feta-saus en de geroosterde groenten. Als de saus te dik is, kun je wat van het bewaarde kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

  9. Serveer de pasta met feta direct en garneer met wat extra oregano en peper naar smaak.

Heeft het gesmaakt?
106 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!