Ga naar de inhoud
Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)

Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)

Heb je de typische dikke, romige Italiaanse warme chocolademelk al eens geproefd? Die vergeet je nooit meer. Je kunt deze cioccolata calda zelf maken met dit recept.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 115 ml volle melk
  • 115 ml slagroom
  • 60 gr pure chocolade ( max. 70% )
  • 2 eetlepels suiker ( optioneel )
  • 4 theelepels maĆÆzena

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje met dikke bodem en breng het net niet aan de kook.


  2. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes.


  3. Zodra de melk kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade al roerend met een garde toe.


  4. Roer redelijk snel en zet dan de pan weer terug op het vuur.


  5. Breng de Italiaanse chocolademelk weer aan de kook en zet alvast de maĆÆzena en eventueel suiker klaar.


  6. Zodra de melk kookt, voeg je de maĆÆzena toe en blijf je roeren totdat je de juiste lekkere dikke consistentie hebt.


  7. Voeg er naar eigen smaak eventueel nog een snufje zeezout, kaneelpoeder of geraspte sinaasappelschil aan toe.


  8. Tips:


  9. Bij voorkeur kies je voor de Italiaanse warme chocolademelk pure chocolade van hoge kwaliteit zoals die van Lindt of Tony Chocolonely voor het lekkerste effect.


  10. Wij raden aan om pure chocolade met 70% cacao te gebruiken. In Italiƫ krijg je ook wel eens een variant met een hoger percentage aan cacao, maar dat maakt het drankje een stukje bitterder. Een kwestie van smaak dus.


  11. De cioccolata calda is zonder suiker ook al heerlijk afhankelijk van het cacaopercentage dat je kiest, maar je kunt er naar eigen smaak altijd een beetje meer in doen nu je toch aan het zondigen bent.