Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Winter recepten

Winter recepten

Heerlijke verwarmende gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels. Bijvoorbeeld een klassieke boerenkool stamppot of ga eens voor een stamppot met een Indische twist. Of probeer echte winterse erwtensoep met worst of de vegetarische variant. Genoeg lekkere recepten met typische winterse groenten zoals pastinaak, boerenkool, spruitjes, andijvie of rode kool.

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Boeuf bourguignon
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Plaattaart met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 ½ - 3 uur
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Andijviestamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika

Stamppot met prei met brie
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Zoete aardappel stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas, een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×