Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Winter recepten

Heerlijke gerechten voor in de winter zoals ovenschotels, stamppotten en stoofschotels en nog veel meer

Jachtschotel met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Toad in the hole

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit typisch Brits gerecht bestaat uit knapperige worstjes verpakt in een deeg van yorkshire pudding

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Koolrabi ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Deze winterse ovenschotel met appel, spek en koolrabi is echt comfortfood

Vegetarische aubergine stoof

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 stoven
  • 2-3 personen
  • **

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Pasta boerenkoolpesto met rookworst

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Andijviestamppot met gerookte kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Stoofperen cake

  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • **

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Stoofperen met kaneel

  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Een perfect basisrecept met video om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst

Varkenshaas met spek en appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Warme chocolademelk met speculaas

  • Lunch
  • 10 min
  • 2-3 koppen
  • *

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Witlofstamppot met appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Hartige aardappelwafels

  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Mini zuurkooltaartjes

  • Lunch
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Speculaas crumble taartjes met peer

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Marokkaanse runderstoof

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2,5 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Quiche met witlof en ham

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Indische andijviestamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Kaiserschmarrn

  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer met warme kersen

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

1 2 3 4  Alles weergeven

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes