Mini oranje cheesecakes

Deze feestelijke no bake mini cheesecakes hebben een mooie oranje topping en zijn perfect voor speciale gelegenheden of als traktatie tijdens Koningsdag. Ik gebruikte abrikozenjam als smaak- en kleurmaker in dit recept. Die maakt het lekker fruitig en fris.

Bakrecept 30 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 6 stuks

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het fijnmalen van de koekjes tot een fijne massa. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de vormpjes en druk goed aan met een lepeltje. Zet de vorm zo lang in de koelkast.

  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water tot ze zacht zijn en knijp daarna uit.

  3. In een mengkom, mix de roomkaas glad en voeg geleidelijk de slagroom en suiker toe tot een luchtig mengsel.

  4. Verwarm in een klein pannetje de abrikozenjam (voor de vulling, niet de topping) tot deze vloeibaar is. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme jam. Laat het mengsel iets afkoelen. Giet dit mengsel bij het roomkaasmengsel en mix goed door.

  5. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodems in de vormpjes. Je kunt dit er in scheppen met een lepeltje of via een spuitzak. Laat de cheesecakes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  6. Voor de topping, meng de abrikozenjam met het wortelsap in een pannetje en verhit dit. Roer de maizena erdoor tot de topping indikt. Laat het iets afkoelen en verdeel het dan over de opgesteven cheesecakes en zet weer in de koelkast tot ook de bovenkant wat opgesteven is.

  7. Tip: bewaar de cheesecakes afgedekt in de koelkast en geniet er binnen 3 dagen van voor de beste smaak en textuur.


    De siliconen vormpjes die ik gebruikte waren vrij groot, dus als je een kleinere vorm gebruikt kun je er wellicht 8 of 10 stuks van maken in plaats van 6.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!