Ga naar de inhoud
Luchtige chocolade parfait

Luchtige chocolade parfait

Dit kerstdessert bestaat uit romige chocolade in ijsvorm, makkelijk en zonder ijsmachine te maken

20 M + 2 U wachttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 ml water
  • 50 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eidooiers
  • 300 ml slagroom
  • Optioneel scheutje rozenwater ( te koop o.a. bij toko )
  • poedersuiker
  • Witte en pure chocolade voor garnering ( in reep vorm )
  • Rode bessen ter garnering

BENODIGDHEDEN

  • Elektrische mixer
  • spuitzak
  • 4 glaasjes ( niet al te groot )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de chocolade fijn. Verwarm de suiker samen met het water tot de suiker is opgelost. Roer met een garde de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost. Klop ondertussen de eidooiers zo’n 4 minuten. Voeg het chocolademengsel bij de eidooiers en blijf kloppen tot deze op kamertemperatuur is.


    Chocolade-parfait Chocolade-parfait Chocolade-parfait
  2. Klop 200 gram slagroom tot yoghurt dikte en spatel door het chocolademengsel. Schep de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes (kan ook met een lepel). Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de vriezer.


    Chocolade-parfait Chocolade-parfait Chocolade-parfait
  3. Klop de overige 100 gram slagroom niet te stijf, breng op smaak met poedersuiker en een klein scheutje rozenwater. Schep de slagroom op de bevroren parfait, verdeel een paar rode bessen erover. Schraap met een mesje wat chocolade van de pure en witte chocolade reep en maak het toetje af met het schaafsel.


  4. Mocht je geen rozenwater in huis hebben of kunnen vinden kun je het ook eventueel weglaten.