Luchtige chocolade parfait

Dit kerstdessert bestaat uit romige chocolade in ijsvorm, makkelijk en zonder ijsmachine te maken

Ingrediënten 
100 ml water
50 gram suiker
200 gram pure chocolade
2 eidooiers
300 ml slagroom
Optioneel scheutje rozenwater (te koop o.a. bij toko)
Poedersuiker
Witte en pure chocolade (in reep vorm) voor garnering
Rode bessen ter garnering
 
Materialen
Elektrische mixer
Spuitzak
4 glaasjes (niet al te groot)
 
Bereiding
Hak de chocolade fijn. Verwarm de suiker samen met het water tot de suiker is opgelost. Roer met een garde de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost. Klop ondertussen de eidooiers zo’n 4 minuten. Voeg het chocolademengsel bij de eidooiers en blijf kloppen tot deze op kamertemperatuur is.
 
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Klop 200 gram slagroom tot yoghurt dikte en spatel door het chocolademengsel. Schep de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes (kan ook met een lepel). Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de vriezer.
 
Chocolade-parfait
Chocolade-parfaitChocolade-parfait
Chocolade-parfait

Klop de overige 100 gram slagroom niet te stijf, breng op smaak met poedersuiker en een klein scheutje rozenwater. Schep de slagroom op de bevroren parfait, verdeel een paar rode bessen erover. Schraap met een mesje wat chocolade van de pure en witte chocolade reep en maak het toetje af met het schaafsels.

Mocht je geen rozenwater in huis hebben of kunnen vinden kun je het ook eventueel weglaten.

 

 
 
Vind je dit leuk?
67 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!