Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Luchtige chocolade parfait

Dit kerstdessert bestaat uit romige chocolade in ijsvorm, makkelijk en zonder ijsmachine te maken

Ingrediënten 
100 ml water
50 gram suiker
200 gram pure chocolade
2 eidooiers
300 ml slagroom
Optioneel scheutje rozenwater (te koop o.a. bij toko)
Poedersuiker
Witte en pure chocolade (in reep vorm) voor garnering
Rode bessen ter garnering
 
Materialen
Elektrische mixer
Spuitzak
4 glaasjes (niet al te groot)
 
Bereiding
Hak de chocolade fijn. Verwarm de suiker samen met het water tot de suiker is opgelost. Roer met een garde de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost. Klop ondertussen de eidooiers zo’n 4 minuten. Voeg het chocolademengsel bij de eidooiers en blijf kloppen tot deze op kamertemperatuur is.
 
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Chocolade-parfait
Klop 200 gram slagroom tot yoghurt dikte en spatel door het chocolademengsel. Schep de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes (kan ook met een lepel). Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de vriezer.
 
Chocolade-parfait
Chocolade-parfaitChocolade-parfait
Chocolade-parfait

Klop de overige 100 gram slagroom niet te stijf, breng op smaak met poedersuiker en een klein scheutje rozenwater. Schep de slagroom op de bevroren parfait, verdeel een paar rode bessen erover. Schraap met een mesje wat chocolade van de pure en witte chocolade reep en maak het toetje af met het schaafsels.

Mocht je geen rozenwater in huis hebben of kunnen vinden kun je het ook eventueel weglaten.

 

 
 

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×