Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Warme chocolademelk met speculaas

Warm jezelf op met deze chocolademelk gemaakt van echte chocolade en een vleugje speculaas

Ingrediënten
  • 500 ml volle melk
  • 75 gr melk chocolade
  • 2 eetlepels speculoos pasta
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • Bus slagroom
  • Speculaas kruimels

Bereiding
Verhit de melk in een pannetje. Voeg de chocolade in stukjes toe en laat al roerend smelten. Voeg het cacao poeder, kaneel en Speculoos pasta toe en laat ook door de melk opnemen.

warme_chocolademelk_01.jpg
warme_chocolademelk_02.jpg
warme_chocolademelk_03.jpg

Roer eventueel een keer goed met een garde door om klontjes te voorkomen. Giet de melk in glazen en spuit er een toef slagroom op. Garneer wat kruimels speculaas en een snufje kaneel.

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel