Kaneelbroodjes

Lekkere luchtige kaneelbroodjes maken? Gebruik dit basisrecept voor heerlijke broodjes met een zoete vulling van kaneel en pecannoten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling
Glazuur

Bereiding

Haal alvast de boter voor de vulling uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.

Warm de melk een beetje op. Voeg er de gist bij en roer een paar keer door.

Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa.

Schenk de melk met gist erbij en mix kort.

Voeg de bloem erbij en kneed met je handen tot een soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal erin. Dek af met een schone vochtige theedoek. Zet de kom op een warm plek en laat het deeg ongeveer 45 min. rijzen. Mocht het niet lukken dan kun je de (ovenbestendige) kom ook in de oven zetten op 35° graden totdat het deeg verdubbeld is.

Bestuif een werkblad met bloem en rol de deegbal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm.

Bestrijk de bovenzijde met zachte boter.

Hak de pecannoten grof. Meng de rozijnen, basterdsuiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel over de laag boter. Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar.

Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes eromheen, laat wel een paar cm afstand van elkaar.

Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200° graden.

Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin.

Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur

Haal de broodjes uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Druppel de glazuur over de broodjes.

Tip: om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!