
Glutenvrije kaneelbroodjes
Heerlijk recept voor glutenvrije kaneelbroodjes met frosting, die super makkelijk te maken zijn. Met een aantal eenvoudige ingrediënten kun je deze lekkere kaneelbroodjes al maken.
15 M + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
Deeg
-
400 gr zelfrijzend glutenvrij meel
-
10 gr bakpoeder
-
een snuf zout
-
200 ml halfvolle melk
-
5 eetlepels maple syrup
-
1 eitje
-
30 gr gesmolten boter
Vulling
-
30 gr gesmolten boter
-
6 eetlepels bruine suiker
-
2 theelepels kaneel
Frosting
-
100 gr poedersuiker
-
1 eetlepel lauw water
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe het meel samen met bakpoeder en zout in een schaal. Meng alles goed en voeg dan de melk, maple syrup, het ei en 30 gr gesmolten boter toe.
-
Kneed tot een bol deeg. Als dit nog te veel plakt kun je een klein beetje extra meel toevoegen, is het te droog? Voeg dan een klein beetje extra melk toe.
-
Vervolgens verdeel je wat glutenvrij meel over het keukenblad. Hierop rol je het deeg uit tot een rechthoek, het deeg moet ongeveer 5-6 cm dik zijn.
-
Meng 30 gr gesmolten boter met 5 eetlepels bruine suiker en 2 theelepels kaneel in een schaaltje. Dit smeer je uit over de rechthoek, houdt een paar cm over aan de zijkanten. Daaroverheen strooi je de overgebleven bruine suiker.
-
Rol de rechthoek helemaal op vanuit de langwerpige kant. Vervolgens snijd je met een scherp mes de rol in ongeveer 10 plakjes.
-
Leg bakpapier in een ovenschaal en hierin leg je de cinnamon rolls met de snijkant naar boven.
-
Zet vervolgens in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
-
Meng de poedersuiker met water in een klein schaaltje om de frosting te maken. Top de cinnamonrolls af met de frosting.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 234
- vet 6 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 41 gr
- w.v. suikers 19 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.34 gr
Ook lekker