
Makkelijke chocolade mousse
Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig
25 M + 4 U opstijven
Ingrediënten
Voor stuks
-
225 gr melkchocolade
-
3 eiwitten
-
75 gr suiker
-
250 ml slagroom
Benodigdheden:
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Zorg dat de slagroom en eiwitten niet te stijf worden geklopt, zodat ze gemakkelijk in de chocolade kunnen worden gevouwen zonder veel lucht te verliezen.
-
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten er door. Klop niet te lang ander klop je de lucht er uit.
-
Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de chocolade mousse met wat geraspte chocolade.
-
Tips:
Je kunt deze mousse ook met pure chocolade maken, houdt dan 200 gr pure chocolade aan i.p.v. 225 gr melkchocolade omdat pure chocolade harder wordt bij het afkoelen.
Dit dessert is ook ideaal om een dag van te voren te maken, zo heb je snel en makkelijk een dessert voor Kerst.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker