Ga naar de inhoud
Mango mousse

Mango mousse

Geniet van een smeuïge mango mousse, verrijkt met kokosflakes. Gemaakt met griekse yoghurt en slagroom, gemengd met zoete mango en vanille. Een verfrissend dessert om van te genieten na elke maaltijd.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 ml slagroom ( plantaardige )
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 300 gr mango
  • 2 eetlepels kokosflakes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de mango in stukjes. Pureer 2/3 van de mango fijn, de rest houd je apart.


  2. In een apart schaaltje klop je de slagroom samen met de griekse yoghurt, suiker en vanille aroma stijf. Schep dit mengsel door de gepureerde mango.


    mango mousse stap 1 mango mousse stap 2 mango mousse stap 3
  3. Verdeel het mengsel dat je dan krijgt over 2 tot 3 kleine glaasjes.


  4. De kokosflakes bak je even kort in een droge pan tot ze krokant zijn, je kun eventueel ook kokosflakes gebruiken die al klaar zijn.


  5. Verdeel de kokos en de overgebleven mango stukjes over de mango mousse. Zet eventueel nog even in de koelkast om wat steviger te laten worden.