Makkelijke appeltaart
Wil je een heerlijke appeltaart maken, maar dan wel met een snel en makkelijk recept? Die heb ik voor je! Binnen 20 minuten heb je deze snelle én lekkere appeltaart al in de oven staan. Enjoy!
20 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr zelfrijzend bakmeel
-
180 gr boter ( of margarine )
-
150 gr lichtbruine basterdsuiker
-
1 snufje zout
-
2 eieren
Vulling:
-
4 appels
-
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
-
2 theelepels kaneel
-
2 eetlepels amandelschaafsel
Benodigdheden
-
Mixer
-
springvorm 22 cm
-
Bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng de boter en de lichtbruine basterdsuiker door elkaar met een mixer.
-
Voeg de eieren toe en mix erdoor. Doe dan het meel erbij en een snufje zout en mix kort tot een egaal deeg. Zet het deeg zolang in de koelkast en verwarm de oven op 180 graden.
-
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg de eetlepel suiker en kaneel toe en meng door elkaar.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet goed in. Verdeel 3/4 van het deeg over de bodem en druk met een lepel of spatel uit en duw de randen iets omhoog. Je kunt de lepel of spatel nat maken met water om plakken te voorkomen.
-
Verdeel dan het appelmengsel over de bodem en druk iets aan. Neem het overgebleven deeg en verdeel dit in stukjes over de bovenzijde. Bestrooi met amandelschaafsel.
-
Zet de makkelijke appeltaart ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar en mooi goudbruin is.
-
Laat hem daarna (grotendeels) afkoelen. Serveer eventueel met wat poedersuiker, slagroom of bolletje ijs.
-
Tip: bewaar de appeltaart afgedekt maximaal 2 a 3 dagen op een koele en droge plek.
-
Gebruik margarine voor lactosevrij recept.
Heeft het gesmaakt?
110 stemmen
Ook lekker