Makkelijke perziktaart

Deze heerlijke, makkelijke perziktaart is gemaakt met sappige perziken, zachte boter en een vleugje vanille. Lekker luchtig dankzij de room en het zelfrijzend bakmeel. Serveer met wat poedersuiker en een toef slagroom voor een echt genietmoment.

Bakrecept 25 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Mix de boter los in een kom samen met de suiker.

  3. Mix dan een voor een de eieren erdoor. En vervolgens ook het vanille extract.

  4. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel er kort door tot deze helemaal is opgenomen. Mix op het laatst de zure room erdoor.

  5. Snijd de perziken in stukjes. Bewaar er een paar als topping en meng de rest door het beslag. Verdeel het beslag in de bakvorm en verdeel de overgebleven stukjes perzik hier over en zet de perziktaart ca 50 minuten in de oven tot hij gaar.

  6. Controleer met een sateprikker of de perziktaart gaar is vanbinnen. En laat hem daarna afkoelen. Bestrooi hem met een beetje poedersuiker en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!