Ontbijtpizza met appel

Heerlijke ontbijtpizza met appel gemaakt met havermout en banaan. De ontbijtpizza heeft een winterse touch door de speculaaskruiden, appelmoes en gebakken appeltjes met kaneel en honing.

Ontbijt recept 15 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Topping:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de havermout, speculaaskruiden, eieren, banaan en appelmoes toe in de keukenmachine en meng tot een deeg.

  2. Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizza vorm.

  3. Bak het deeg nu goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de bodem afkoelen.

  4. Snijd ondertussen de appels in blokjes en bak deze samen met de kaneel en honing in de pan. Hak ook de walnoten fijn.

  5. Verdeel dan de kwark als topping over de havermout bodem. Verdeel de appeltjes en stukjes walnoot over de pizza met kwark. Snijd de ontbijtpizza in punten en smullen maar!

  6. Idee via Flowerfarm.

  7. Tips: niet alle havermout is volledig vrij van gluten omdat dit er vaak mee besmet is. Check daarom de verpakking om er zeker van te zijn dat hier geen sporen van gluten in zitten.

  8. Met welke appel kun je het beste ontbijtpizza maken? Bij het bakken gebruik ik vaak Jonagold of Elstar, deze zijn stevig en smaakvol.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.