Ga naar de inhoud
Overnight oats recept met warme appel

Overnight oats recept met warme appel

Het allerlekkerste ontbijtje in de herfst en winter: overnight oats met gebakken appel, kaneel en walnoten.

15 M + 1 U wachttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor persoon

  • 130 ml (amandel)melk
  • 75 gr yoghurt ( plantaardige )
  • 45 gr havermout
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1/2 appel
  • 2 theelepels maple syrup
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kokosolie
  • 20 gr walnoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de amandelmelk, yoghurt, havermout, chiazaad, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel maple syrup in een weckpotje of een afgesloten bakje.


  2. Zet dit voor minimaal 1 uur tot een nacht in de koelkast.


  3. Snijd de appel in blokjes.


  4. Verhit de kokosolie in een pannetje en bak hierin de appel samen met de walnoten, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel maple syrup totdat de appel een beetje zacht wordt en het helemaal warm is.


  5. Haal je overnight oats uit de koelkast en roer nog eens goed door.


  6. Verdeel de gebakken appel eroverheen.