Stoofperen met kaneel
Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofpeertjes te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten. Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels.
-
Leg de peertjes erin en laat op zacht vuur een uurtje stoven met deksel er op. Schep de peertjes af en toe om.
-
Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken zodat het saus wordt.
-
Tip: liever geen alcohol? Probeer dan deze alcoholvrije stoofperen