![Stoofperen maken](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/12/stoofpeertjes-recept.jpg)
Stoofperen maken
Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.
15 M + 1 U stoven
Ingrediënten
Voor stuks
-
6 stoofperen ( Gieser Wildeman )
-
400 ml soepele rode wijn
-
2 kaneelstokjes
-
2 kruidnagels
-
50 gr witte basterdsuiker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten. Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels.
-
Leg de stoofpeertjes erin en laat op zacht vuur een uurtje zachtjes koken of stoven met de deksel er op. Schep de stoofperen af en toe om.
-
Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken zodat het saus wordt.
-
Tip: liever geen alcohol? Probeer dan deze alcoholvrije stoofperen
-
Heeft het gesmaakt?
183 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024