Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoofperen

Deze heerlijke stoofpeertjes zijn het wachten meer dan waard!

Ingrediënten
8 stoofperen (bv Gieser Wildeman)
400 ml rode port (zoet)
100 ml water
3 kaneelstokjes
50 gr basterdsuiker (wit of bruin)
2 kruidnagels
 
Bereiding
Schil de peertjes en laat het steeltje er aan zitten. Doe alle ingredienten samen in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de peertjes ongeveer 2,5 uur stoven. Heerlijk met een bolletje ijs.
 
Tip: ook lekker als bijgerecht bij wild.
Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst