Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoofperen

Deze heerlijke stoofpeertjes zijn het wachten meer dan waard!

Ingrediënten
8 stoofperen (bv Gieser Wildeman)
400 ml rode port (zoet)
100 ml water
3 kaneelstokjes
50 gr basterdsuiker (wit of bruin)
2 kruidnagels
 
Bereiding
Schil de peertjes en laat het steeltje er aan zitten. Doe alle ingredienten samen in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de peertjes ongeveer 2,5 uur stoven. Heerlijk met een bolletje ijs.
 
Tip: ook lekker als bijgerecht bij wild.
Beoordeling (61 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette