Ga naar de inhoud
Stoofperen maken

Stoofperen maken

Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.

15 M + 1 U stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 stoofperen ( Gieser Wildeman )
  • 400 ml soepele rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 50 gr witte basterdsuiker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten. Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels.


  2. Leg de stoofpeertjes erin en laat op zacht vuur een uurtje zachtjes koken of stoven met de deksel er op. Schep de stoofperen af en toe om.


  3. Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken zodat het saus wordt.


  4. Tip: liever geen alcohol? Probeer dan deze alcoholvrije stoofperen