Alcoholvrije stoofperen

Deze stoofpeertjes zonder alcohol zijn gemaakt met bessensap! Daarom zijn deze alcoholvrije stoofperen ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen.

Bijgerecht 10 min + 1 uur 30 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de stoofpeertjes. Voeg het bessensap, water en de suiker in een diep pannetje. Voeg hierbij ook de steranijs en het kaneel stokje. Leg hier de peertjes in. De stoofpeertjes zullen niet helemaal onder staan, dus het is belangrijk om tussentijds de peertjes om te draaien. Voeg indien nodig nog een beetje bessensap toe.

  2. Stoof de peertjes in 90 minuten gaar op laag vuur. Haal de peertjes uit de pan. Meng in een kommetje een beetje van het warme bessensap in het pannetje met 1 theelepel maïzena tot een glad papje. Voeg vervolgens toe aan de rest van het bessensap in het pannetje en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Haal de stoofpeertjes hierdoor voor een mooie glanzende laag.

  3. Tip: bekijk hier het recept voor het basisrecept voor stoofperen met kaneel en rode wijn.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!