Alcoholvrije stoofperen

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Schil de stoofpeertjes. Voeg het bessensap, water en de suiker in een diep pannetje. Voeg hierbij ook de steranijs en het kaneel stokje. Leg hier de peertjes in. De stoofpeertjes zullen niet helemaal onder staan, dus het is belangrijk om tussentijds de peertjes om te draaien. Voeg indien nodig nog een beetje bessensap toe.

 Stoof de peertjes in 90 minuten gaar op laag vuur. Haal de peertjes uit de pan. Meng in een kommetje een beetje van het warme bessensap in het pannetje met 1 theelepel maïzena tot een glad papje. Voeg vervolgens toe aan de rest van het bessensap in het pannetje en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Haal de stoofpeertjes hierdoor voor een mooie glanzende laag.

 Tip: bekijk hier het recept voor het basisrecept voor stoofperen in rode wijn

37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.