Ga naar de inhoud
Bubble tea (boba tea) maken

Bubble tea (boba tea) maken

Maak zelf het populaire drankje bubble tea met tapioca parels in slechts 20 minuten. Dit boba tea recept maak je gewoon bij jou thuis.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor glazen

  • 100 gr gedroogde tapioca parels
  • 300 ml sterke zwarte thee
  • 400 ml (amandel)melk
  • 50 gr bruine suiker
  • 50 ml water
  • 4 Ijsblokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet eerst de zwarte thee en laat deze helemaal afkoelen in de koelkast.


  2. Voeg de tapioca parels toe en bereid volgens de beschrijving. Dit kan bij elke soort parels anders zijn. In dit geval moest ik de tapioca parels in het kokend water laten glijden en wachten tot ze naar boven komen. Daarna de deksel op de pan en 2-3 minuten koken op medium vuurhoogte. Daarna het vuur uit zetten en nog 2-3 minuten laten staan.


  3. Haal de tapioca parels eruit en laat rusten in koud water voor 20 seconden.


  4. Maak ondertussen de siroop door de bruine suiker en water samen al roerend voor een paar minuten te koken.


  5. Als de parels klaar zijn, leg je ze in de siroop. Laat ze hierin 10 minuten staan.


  6. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en daarop de tapioca parels samen met wat siroop waar ze in hebben gelegen.


  7. Giet de thee erbij en als laatste de amandelmelk.


  8. Tip: Ik haalde de gedroogde tapioca parels bij Xenos en gebruikte de smaak caramel. Je kunt ze vaak ook in Aziatische toko’s kopen.