Tomatenrisotto

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de risottorijst toe er bak 3 minuutjes mee.

  2. Blus af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen. Voeg dan de tomatensaus toe en een soeplepel bouillon en roer af en toe door. Doe ondertussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout en rooster ze 15 minuutjes in de oven of 10 minuten in de Airfryer.

  3. Als de tomatensaus en de eerste schep bouillon is opgenomen voeg je de volgende lepel bouillon toe. Kook de risotto in totaal ca. 25 minuten maar proef tussendoor of hij al gaar is. Hij moet zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen. Het kan zijn dat je iets van de bouillon overhoudt of tekort komt.

  4. Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Roer op het laatst nog een paar blaadjes basilicum er door. Schep de risotto op borden en verdeel de burrata er over. Leg de geroosterde tomaatjes erbij en garneer met basilicum.

  5. Tip: burrata is een soort mozzarella maar dan zachter en romiger van binnen. Voeg bijvoorbeeld wat gebakken garnalen toe voor een variant met vis.

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
402 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!