Tomatenrisotto

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de risottorijst toe er bak 3 minuutjes mee.

 Blus af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen. Voeg dan de tomatensaus toe en een soeplepel bouillon en roer af en toe door. Doe ondertussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout en rooster ze 15 minuutjes in de oven of 10 minuten in de Airfryer.

 Als de tomatensaus en de eerste schep bouillon is opgenomen voeg je de volgende lepel bouillon toe. Kook de risotto in totaal ca. 25 minuten maar proef tussendoor of hij al gaar is. Hij moet zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen. Het kan zijn dat je iets van de bouillon overhoudt of tekort komt.

 Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Roer op het laatst nog een paar blaadjes basilicum er door. Schep de risotto op borden en verdeel de burrata er over. Leg de geroosterde tomaatjes erbij en garneer met basilicum.

 Tip: burrata is een soort mozzarella maar dan zachter en romiger van binnen. Voeg bijvoorbeeld wat gebakken garnalen toe voor een variant met vis.

Tomaten-risotto
115 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.